De steile leercurve

Weet je hoeveel ik geleerd heb, vandaag? Nou goed – vandaag en gisteren? Nou goed – sinds dinsdag?

HEEL VEEEEEEL.

Echt waar. Ik zit op de bank te bedenken wat ik allemaal geleerd heb en het is ongelofelijk veel. Mijn hoofd tolt. Als ik het niet opgeschreven had of wist waar ik het terug kon lezen, was het te veel.

Ik heb:

  • Ontdekt welke dingen mensen zich afvragen als ze zakelijk met Instagram aan de slag gaan (heb het maar even opgeschreven)
  • Geleerd hoe je op de beursvloer kunt verkopen (presentatie van deze man bijgewoond). Niet dat ik veel verkoop op beursvloeren. Maar het was echt gaaf om in een uur zoveel te leren over verkopen. Inclusief rollenspel! Geweldig.
  • gesproken met twee doorgewinterde digitale redacteuren die vertelden welke slimme Facebookstrategieën ze toepassen
  • met een slimme man overlegd over de vraag hoe je mensen zo snel mogelijk de kennis geeft die ze het beste kunnen gebruiken
  • een waanzinnig interessante podcast geluisterd over videomarketing. Zo interessant dat ik hem stop heb gezet om later nog een keer te kunnen luisteren. Ik zat gillend van enthousiasme in de auto. Echt!
  • ook nog een korte podcast geluisterd over ‘vierkante video’. Tsja. Verhelderend. Hier het artikel.
  • Gesproken met communicatiepro’s met een geweldig relaxte houding t.a.v. communicatie door collega’s. Om jaloers op te zijn.
  • al uren nagedacht over een uitdagende presentatie die ik volgende week ga geven – uitdagend en inspirerend voor beide partijen.
  • gevlogd en weer bijgeleerd over hoe dat werkt en hoe het zit met YouTube‘s check op auteursrechten.
  • een ongelofelijk interessante presentatie over de toekomst van uitgevers gezien. Ik heb twee opdrachtgevers die uitgever zijn dus ik ben nogal bezig met de materie.

Zie je?

Te veel om op te noemen.

Een mens kan zoveel leren in een paar dagen. Gratis en voor niets. Gewoon, op het internet. Van collega’s. En van klanten. Het leven is mooi, met zo’n steile leercurve!

Hoe was jouw week? Veel geleerd? Tips welkom. 🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

peter pellenaarsantwoord
2 april 2017 om 08:48

Wat ben jij toch altijd heerlijk aanstekelijk enthousiast 🙂
Ja, ook ik heb weer een hoop geleerd deze week, over het verbouwen van een huis en wat daar allemaal bij komt kijken en over het werken met projectteams op een andere locatie dan waar je zelf werkzaam bent. Veel in de praktijk en weinig op het internet, maar dat komt wel weer wanneer we eenmaal de verhuizing achter de rug hebben (nog 1 maandje te gaan).

Elja Daaeantwoord
2 april 2017 om 19:09
– Antwoord aan: peter pellenaars

Leren is leuk! Althans, ik denk dat veel mensen gemotiveerd worden doordat ze telkens nieuwe dingen leren én de mogelijkheid hebben om ze toe te passen. Ik vroeg iemand van de week of hij veel leerde in zijn werk en hij keek me aan en zei ‘nee’. Ik vond dat wel veelzeggend, eigenlijk. Als je niets leert, is het dan nog leuk? Of geldt dat alleen voor bepaalde types?

peter pellenaars
4 april 2017 om 21:21
– Antwoord aan: Elja Daae

Of het dan leuk is vraag ik me ook af. Voor mij in ieder geval niet.
Natuurlijk heb ik in mijn werk klussen die ik routinematig afwerk, maar toch is zelfs daar de context vaak verschillend waardoor ik toch op zoek ga naar gebieden waar ik iets kan verbeteren of die voor mij nieuw zijn.
Het zal waarschijnlijk inderdaad wel te maken hebben met wat je in je werk zoekt.

Elja Daae
6 april 2017 om 10:00
– Antwoord aan: peter pellenaars

Ik weet het ook echt niet. Is het nog leuk als je niets leert? Is het universeel dat het niet leuk is als je niets leert? Of zijn er mensen die het prima vinden om niets te leren? Of is dat alleen omdat ze bang zijn voor verandering of onzeker en vindt eigenlijk iedereen leren leuker dan niet-leren??? Fascinerende kwestie.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.