De overwerkte contentmachine

blogGisteren weer niet geblogd, realiseerde ik me toen ik vanochtend wakker werd. Ik stond even stil bij de vraag waarom. En realiseerde me dat ik 1) te veel tijd had besteed aan andere dingen en 2) te veel content had geproduceerd deze week.

Ik ben met een heleboel projecten bezig, die stuk voor stuk op stoom beginnen te komen. Er komt van alles bij kijken. Niet alleen een heleboel content die gemaakt moet worden, maar vooral ook een heleboel andere dingen. Administratie, telefoontjes, afspraken, offertes. Een nieuwe bankrekening, een nieuwe Mollie-rekening, nieuwe software die geïnstalleerd moet worden. Heel wat acties, heel wat tijd.

Ik heb ook veel tijd besteed aan sport. En aan de kinderen. En aan vrienden (het uitje met Radio Aalsmeer ter gelegenheid van het 2-jarig bestaan van Anna-Maria’s #uurvanpuur was een hoogtepunt). Je kunt je afvragen of ik daar eigenlijk nog echt tijd voor heb. Maar het idee van work hard, play hard begint me duidelijker te worden. Zonder spelen, geen werk.

Maar wat ik met name gedaan heb deze week is een belachelijke hoeveelheid content geproduceerd. Niet alleen hier op dit blog (waar ik, domdomdom, ook nog eens stukken heb geschreven en herschreven die ik vervolgens heb weggegooid omdat ze niet van de grond kwamen). Maar ook op mijn nieuwe e-learning site. En voor de grote online leerlijn over social media die ik morgen opneem met de slimme mensen van de Sanoma Academy.

En voor een presentatie die ik volgende week geef. En voor een stuk voor Frankwatching waaraan ik BELACHELIJK veel tijd heb besteed. En aan mijn nieuwsbrief.

Uren en uren van contentproductie.

Ik weet het niet, of het nou goede keuzes zijn geweest. Ik heb wat twijfel. Er zitten maar zoveel uren in de week en de vraag is of ik ze optimaal gebruikt heb.

Aan de andere kant is veel van de content die ik gemaakt heb heel waardevol. Hopelijk gaat al dat geschrijf en gevideo zijn waarde nog vele malen opbrengen.

Ik hoop maar dat hij gelijk heeft, die Gary.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Coen Olde Bijvankantwoord
30 augustus 2016 om 14:11

Hallo Elja, wat ben je goed bezig!! Kun je al wat meer vertellen over de nieuwe e-learning site? Ik zéér benieuwd 🙂

Elja Daaeantwoord
31 augustus 2016 om 16:56
– Antwoord aan: Coen Olde Bijvank

Dank Coen! Nee, nog niet in de lucht, ben nog aan het finetunen van zowel de site als de eerste online trainingen. Maar zodra ik iets kan melden, hoor je het hier!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.