De moeilijkste social media vragen zijn de vragen die jij stelt

elja's nieuwe boekHoe schrijf je het beste boek dat je mogelijkerwijs kunt schrijven over een onderwerp? Dat is de vraag die me bezig houdt. Want als ik die kan beantwoorden, kan ik dat boek ook schrijven. Het beste boek. En dat wil ik toevallig ook.

Het beste boek begint met de beste vraag

Als je in mijn computer kon kijken, vond je daar overzichten vol met ideeen. Gerangschikt naar doelgroep. Want als je wilt verkopen, moet je weten aan wie. En wat diegene graag zou willen hebben.

In mijn geval gaat het om kennis en hulp. Dus heb ik excelbestanden vol met lijstjes, uitgesplitst naar doelgroep. Wat moeten communicatiemanagers weten over social media? Wat ervaren zij als hun grootste probleem? Wat moeten professionals weten over social media? En wat ervaren zij als hun grootste uitdaging?

Maar door dit mooie ebook (die 2e op de pagina) van Aart Jan van Erkel* realiseerde ik me dat ik in de huidige opzet van mijn nieuwe boek toch niet voldoende wist. Dat ik niet was begonnen met die ene, belangrijkste vraag.

Jouw vraag, namelijk.

Je doet me een ENORM groot plezier als je jouw belangrijkste social media vraag/vraagstuk hieronder wilt invullen. Anoniem of niet, maakt niet uit. En uiteraard ga ik die vragen niet alleen in mijn boek opnemen. Ik ga mijn best doen om ook op dit blog antwoord te geven op jouw vraag.

Dankjewel!

Social media boek: jouw belangrijkste vraag

  • Door je e-mailadres achter te laten blijf je op de hoogte van de vorderingen van het boek en ontvang je exclusieve content. Ik hoop ook af en toe op je te kunnen rekenen voor wat betreft feedback.

* met dank aan Elja T. voor de tip!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Margotantwoord
16 augustus 2018 om 13:02

Hoi Elja, de vraag waar ik al een tijdje over loop te denken is hoe maak je keuzes en hoe hou je het allemaal bij. Dat klinkt misschien wat cryptisch en somber maar zo bedoel ik het niet. Hoe bepaal je voor welke Social media je kiest? Hoe zorg je daar voor een zo optimaal publiek zonder dat je er dag en nacht bent en waarbij je ze wel gewoon leuk vindt. En wat doe je met alle veranderingen die door een hele stapel ICT en marketing mensen worden bedacht voor soc.media en breder die in zo’n tempo live gaan dat je eigenlijk altijd achterloopt (algoritmes Facebook, igtv, voicebots, podcasts etc). Er zitten maar zoveel uur in een dag en er moet nog meer gebeuren 😉 maar de doelgroep zit er wel. Dus….hoe kies je en hoe hou je het leuk?
Beetje grote vraag vrees ik. Ik denk ook nog lekker even verder 🙂

Mindelantwoord
15 augustus 2018 om 18:05

Wat is en FB community en hoe zet ik die op? Hoe krijg ik reacties?

Elja Daaeantwoord
15 augustus 2018 om 18:10
– Antwoord aan: Mindel

Dankjewel! Ik neem hem mee!

Mindel
16 augustus 2018 om 13:34
– Antwoord aan: Elja Daae

🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.