De mensenmensschaal (#WOT)

Gisteren lag ik een mooie blog post van Jeanet Bathoorn (die kan lekker schrijven, zeg!). Het ging over woorden die je niet zou moeten noemen in je twitterprofiel (je bio), omdat mensen (‘de mensen’, of, mooi woord van Jeanet, de Twitterazi ;)) dat zo irritant vonden. Ze heeft haar volgers op Twitter gevraagd aan welke omschrijvingen zij zich nou ergeren. Erg grappig om te lezen, wat mensen nou vinden.

[en laten we wel wezen, mede-twitteraars, samen zijn wij de twitterazi, toch?]

De glijdende schaal…

Mensenmens, was er eentje van, de no-go’s. Nou zou ik het niet snel in mijn bio zetten, toegegeven. Maar ik ben er wel een. En ik geloof ook nog eens dat niet iedereen er een is. En dat sommige mensen het een beetje zijn, sommige mensen heel erg, sommige mensen echt totaal niet. Dat je een schaal hebt, zeg maar. De mensenmensschaal. #mensenmensschaal (zou ook mooi zijn, voor die bio!).

Niet dat je een ander er langs/op kunt meten. Maar wel jezelf. Zo van, “ik ben nu eenmaal geen mensenmens”. Of van: “Meid, ik ben echt zo’n mensenmens!”. Of “Gezocht: mensenmens!”. Zo. Weet je wel?

Kortom, ik vind het wel een mooi woord. Ik kan me er wel in vinden.

I, guru

‘Goeroe’, of ‘guru’, vind ik minder. Niemand neemt zichzelf toch ZO serieus, hoop ik. Tenzij je misschien jezelf als hele grappige guru bestempelt. Bio: #frietgoeroe, of zo. #dropgoeroe. #neteenechtegoeroe.

Twitterprofiel: #lekkerzelfwetenhoor

Anyway. Zo zie ik dat, over je twitterprofiel: doe lekker wat je wilt. Realiseer je dat sommige woorden voor andere mensen andere connotaties hebben, dat wel. En verder, lekker boeien. Als je gewoon als #mensenmens te boek wilt staan, lekker doen hoor! Mensengoeroe!

Deze post is geschreven in het kader van de #WOT, Write On Thursday, de wekelijkse schrijfopdracht van Karin. Deze keer is het woord ‘mensenmens’, en toevallig had ik daar net iets over gelezen en over nagedacht. Doe ook een keer mee, leuk!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

10 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jeukwoorden in je Twitter bioantwoord
11 september 2012 om 09:21

[…] De mensenmens-schaal van Elja Daae […]

lindakwakernaatantwoord
9 september 2012 om 12:12

Blijf het een vreemd woord vinden!
Voor mij ben jij Elja, en leuke spontane “blog”-vriendin!

Eljaantwoord
9 september 2012 om 18:56
– Antwoord aan: lindakwakernaat

Ja…jij mensenmens hoeft jezelf niet zo te noemen, anderen merken het meteen! 🙂

Sonja Broekhuizenantwoord
9 september 2012 om 08:53

Blijkbaar gebruiken ‘we’ af en toe een woord omdat we onszelf willen uitleggen. Verklaren. Zoiets. Welk woord het ook is, een ander kan daar iets heel anders van maken of de kriebels van krijgen.

Ach, zoals jij het ook al zegt: “doe lekker wat je wilt” 🙂

Eljaantwoord
9 september 2012 om 18:57
– Antwoord aan: Sonja Broekhuizen

Ja he? Je wilt ook een bepaald beeld neerzetten in je profiel, dat mensen weten wie je bent (of zou willen zijn), misschien. Lekker doen, denk ik dan, en wie er net als jij in zit, leest het er in, en de rest niet, en dat is ook prima!

Carolien Geurtsenantwoord
7 september 2012 om 03:58

Ik werd zoals wel vaker wakker na een eerste slaapronde van een paar uur, en kon de verleiding niet weerstaan om ‘even’ alle WOTs te lezen van vandaag. 

En het waren er veel, en de jouwe was de laatste. Ik wilde reageren maar vanaf de bank en mijn mobieltje ging dat niet, dus toch even voordat de laptop van Standbye naar UIT mocht, achter het toetsenbord gekropen om hier een comment te schrijven. Dat resulteerde al met al in een geheel nieuw blog. 

Wat ik hier had willen schrijven was iets als:
“heerlijk om te lezen Elja.
Ik vind jou een echt mensenmens en ben blij met je schaal en je compassie voor verschillen in mensen. Wat jij schrijft geeft mij ruimte”

(En ik schrik best wel van sommiger zeer uitgesproken anti-mensenmens uitspraken, diemij deademwat benemen, maar dan heb ik weer wat te doen 😉

Wat mij te doen stond was mijn eigen versie schrijven. Die staat nu online. 

Nu kijken of ik nog een slinger aan mijn tweede slaapronde kan geven voor de wekker weer gaat.

Zielsgenot en Pijn – F*ck the Burn-Out » Gemankeerd mensenmens #WOT 36 IIantwoord
7 september 2012 om 03:33

[…] De mensenmensschaal | Linda’s Mensenmens | WOT’s Mensenmens van Ruud| Carel’s Mensenmens | Rianne | Yuk mensemens |Mensen Mens van Gort | JJ Voerman | Enkel Jeuk […]

Ruud Ketelaarantwoord
6 september 2012 om 23:10

Gek, voor mij ben je helemaal geen mensenmens, want jij bent Elja… Van mensenmensen krijg ik hele erge bultjes, die verschrikkelijk jeuken. Van jou niet. Dus je bent geen mensenmens. Hoop niet dat je het erg vindt dat ik je zo genadeloos ontmasker…

Carel de Mariantwoord
6 september 2012 om 21:32

met andere woorden, wil je duidelijk zijn dan noem je jezelf geen mensenmens.

Peter Pellenaarsantwoord
6 september 2012 om 20:48

Ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet wat ik me bij een mensenmens moet voorstellen, maar onbewust krijg ik altijd jeuk bij het lezen van dit woord. Het is zoals je zegt, verschillende mensen kunnen verschillende connotaties hebben bij hetzelfde woord.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.