De kracht van partnerships

Ik kwam net iets interessants tegen. Althans, ik vind het interessant. Jullie misschien minder.. Ik ga het toch opschrijven. Gewoon, om het te hebben vastgelegd. Jullie functioneren even als mijn levensgrote, levensechte, spiegel-gedachtenvormer-proefkonijnen.

Het gaat om de kracht van partnerships. Hoe bedrijven elkaar kunnen versterken, en in elkaar kunnen geloven.

Het ging om deze tweet:

Voor wie het niet kent, Kickstarter is het platform waar mensen met goede, creatieve ideeën funding kunnen krijgen om hun idee in de markt te gaan zetten. Die krijgen ze door hun idee slim te verkopen en vermarkten, en individuen als jij en ik zo ver te krijgen om een beetje van hun geld te investeren. Vaak krijg je er dan iets voor terug. Het product in kwestie, bijvoorbeeld.

Zoals hier:

Als je dit project helpt financieren, krijg je afhankelijk van je bijdrage de kans om van je banaan een keyboard te maken. Ik bedoel maar!

Een bundeling van krachten

Allemaal al heel gaaf, he? De wereld ligt aan je voeten, dat blijkt maar weer, ook aan die van jou!

Maar wat nu zo slim is, even los van het hele concept van Kickstarter, is de combinatie die wordt gemaakt. Die met Real Simple.

Real Simple is een van de dingen die ik echt ga missen aan de VS. Het is een maandblad dat erop is gericht ‘het leven simpeler te maken’. Maar het is meer dan dat. Het is een prachtig vormgegeven magazine, vol met handige tips, op ieder vlak van je dagelijkse leven. En met mooie inspirerende verhalen, ook nog eens. De vormgeving is bovendien erg prachtig. Als je het zelf eens wilt bekijken, er is uiteraard ook een iPad app (zelf nog niet geprobeerd, maar eerste 30 dagen gratis zo te zien dus misschien leuk?).

En, dat kon niet uitblijven, er zijn ook apps. Want als je bedrijfsfilosofie is ‘Making life simple’, kan dat niet uitblijven, toch? En wat is dan mooier dan vanuit jouw eigen bedrijfsfilosofie en je kennis van een onderwerp de combinatie te maken met een partij? Een partij als kickstarter?

Nu kun je je lezers (en hopelijk ook een hoop nieuwe lezers) wijzen op leuke nieuwe projecten die het leven simpeler maken. Kennelijk heeft hun doelgroep een minder hoog huisvrouwengehalte dan ik dacht (ik steek hierbij, dat begrijpen jullie, ook de draak met mezelf als huisvrouw).

1 + 1 = 2

Partnerships zoals deze helpen alle partijen. Ze vereisen natuurlijk wel wat werk, en ze moeten goed geregeld zijn. Real Simple moet mensen hebben die enthousiast bezig blijven met het zoeken van nieuwe projecten op Kickstarter, hopelijk met hulp van iemand van Kickstarter. Daar moet je aan beide kanten verantwoordelijke, enthousiaste personen hebben die dat oppakken.

En beide partijen moeten bereid zijn om een stukje van hun ‘real estate’, de plek die ze hebben op hun site, in hun blad, in hun app, hun twitteraccount, etc. etc. af te staan voor promotie van het gezamenlijke project. Lijkt makkelijk, maar daar gaat natuurlijk wel werk in zitten, en een bepaald advertentiewaarde.

Er moeten dus, kortom, van beide kanten mensen zijn die er in geloven. En die de vrijheid krijgen om het een beetje te gaan uitproberen. Die gaan bijhouden (meten) wat er gebeurt. Die geloven dat je elkaar kunt versterken.

Hoe begint dat nou?

Ik kan me helemaal voorstellen hoe dat gaat. Twee vrienden, werkzaam voor een van beide partijen. Enthousiast over de andere partij. Komen iets tegen waarvan ze tegen elkaar zeggen, Goh – dat zouden mijn/jullie lezers leuk vinden! En gewoon aan de slag gaan. Aan de slag mogen, ook.

Leuk toch? Zouden meer bedrijven moeten doen! Wederzijdse promotie, vanuit enthousiasme en het geloof in de ander. Like!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Heidi Akkersantwoord
1 juni 2012 om 00:27

Ik geloof hier helemaal in! En ga zeker Real Simple checken!

Elja Daaeantwoord
3 juni 2012 om 04:39
– Antwoord aan: Heidi Akkers

Ja doen!! Ga jij denk ik wel leuk vinden! Ik weet alleen niet of de app net zo leuk is als papier… Ik vraag me af of de American Book Store in Den Haag ze heeft? Zo ja, zijn ze waarschijnlijk veel en veel te duur….

lindakwakernaatantwoord
31 mei 2012 om 22:05

zouden idd meer bedrijven moeten doen!
in mijn geval pedicure podotherapeut en vice versa
die banaan en tekening! gaaf!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.