De belangrijkste dag

Vandaag is mijn oudste zoontje jarig.

Dank je. 🙂

Het was, 11 jaar geleden, de belangrijkste dag van mijn leven.

Je wordt maar 1 keer moeder. Ook al krijg je daarna nog twee kinderen – of nul, of 5, of 100. Die eerste maakt je moeder of vader en dat is iets ongelofelijks.

(sommige mensen krijgen er natuurlijk meer tegelijk … zelfde principe).

Het maakt denk ik niet uit hoe je moeder wordt (of vader). Er zijn zoveel manieren om een ouder te worden. Soms word je ouder van een kind dat niet eens officieel van jou is. Van een kind dat niet uit je buik komt. Van een kind dat je misschien niet eens zag aankomen of juist wel.

Ik ken iemand die een heel weeshuis is begonnen en zo ouder is van ontelbaar veel kinderen.

Het maakt niet uit hoe je moeder wordt of vader. Maar het moment dat je verantwoordelijk wordt, of jezelf verantwoordelijk maakt, of de verantwoordelijkheid krijgt, voor een kind, dat moment verandert je leven.

De tijd vervliegt en hij wordt groter en ik word ouder – in de zin van leeftijd – en mijn relatie met de wereld. Ik zie iedere dag wie hij is en wie hij wordt en ik wou dat ik er de credit voor kon nemen maar dat kan ik niet. Hij is gewoon zichzelf.

Maar wie hij ook is of wordt, het begon met hem.

Niets is hetzelfde sinds 11 jaar geleden, om 06:00 ‘sochtends.

Het belangrijkste moment van mijn leven.

 

PS De geboortes van mijn andere kinderen waren natuurlijk net zo belangrijk en in sommige opzichten meer impactvol en ze zijn me uiteraard net zo lief en ik vind ze net zo bijzonder en ik ben net zo trots op ze. Maar vanuit het oogpunt van ouderschap begon het met die eerste.

PS2 Mochten mijn kinderen dit ooit lezen: die tekening is niet van jou Jos maar ik zocht een plaatje bij dit verhaal.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
21 maart 2017 om 09:38

Dank voor het optekenen en delen, helemaal waar in ieder geval ook voor mij. Morgen voor mezelf 24 jaar geleden en kijk nog steeds met awe en trots naar m en terug op die dag
Gefeliciteerd!

Wandaantwoord
20 maart 2017 om 22:25

Zo herkenbaar! Ondanks dat het er bij mij bij 1 is gebleven.

Elja Daaeantwoord
21 maart 2017 om 20:59
– Antwoord aan: Wanda

Dat er iets verandert geldt net zo goed met 1 als met 3 of als je een kindje van iemand anders krijgt of wat dan ook, denk ik!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.