Briljant

Ik zat even tussen mijn conceptartikelen te kijken. Bij gebrek aan inspiratie smokkel ik soms een beetje en kijk ik even of ik nog iets heb staat tussen mijn half afgemaakte artikelen.

Ik vond het volgende.

markt

vrouwen oudere mensen

iedereen werkt

citaat uit boek “Different: escaping the competitive herd’; pagina 49, hoofdstuk 2 ‘The paradox of progress’

“Every time my husband tosses another load in the laundry while I order our groceries online, we are comperessing a day’s worth of our parents’ old to-do list into fifteen minutes or our own.”

Ik maakte deze aantekeningen toen ik tijdens mijn vakantie naar de markt was. In het Italiaanse stadje waar de grootste markt van de streek plaatsvindt, zie je alleen oudere mensen. Behalve in de stalletjes, want dat zijn allemaal iets jongere mensen. Maar hun publiek is steeds ouder. En binnenkort is het weg.

Jonge mensen trekken naar de grote stad. Of ze zijn aan het werk. Vrijwel niemand kan nog leven van het land, dus mensen werken op kantoren en in winkels. En ze hebben dus geen tijd om op donderdagochtend naar de markt te gaan.

Kennelijk ging ik over dat fenomeen, de veranderende wereld en de impact die dat heeft op een cultuur, een stuk schrijven.

Ik weet zeker dat het bril-jant zou zijn geweest …

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.