Blogrituelen

Blogrituelen, daar ging het om in #blogpraat vanavond. Je denkt dat je ze niet hebt, maar stiekem blijkt van wel! Een kleine analyse van mijn eigen blogrituelen:

  • Ik blog lekkerder met een grote (en ik bedoel: grote!) kop thee of koffie verkeerd. Ik ben nogal gehecht aan mijn grote Amerikaanse Starbucks mokken. Gewoon. Word ik blij van.
  • Geen andere mensen in de buurt. Althans, als ze maar niet tegen me praten. Nee beter is als ik gewoon lekker alleen ben.
  • Uitzondering is lekker in een café zitten. Anoniem maar niet alleen. Latte, check, wifi, check, lekker rustig alleen nadenken, check.
  • Ik blog meestal tussen 20:00 en 21:00. Dan zijn de kinderen naar bed. En mijn RSS-feed gaat er tussen 21:00 en 23:00 uit tegenwoordig dus dan krijgen eventuele abonnees de nieuwe post ook vrijwel meteen.
  • De ideale blogsituatie is toch wel een weekend/vrije dag, helemaal alleen en vrij van zorgtaken, leuke magazines en een goede krant erbij, op bed (thuis, of ergens anders, hotel in San Francisco beviel heel goed!), thee/latte…het blogparadijs!
    Oh en een laptop met wifi en evernote bij de hand. Evernote geeft me gewoon inspiratie gewoon al door het te openen. En dan een beetje favoriete blogs af, twitter, ideetjes opschrijven….

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
9 oktober 2012 om 10:39

ja was en is een leuk onderwerp, ook al omdat er veel rituelen zijn die je/ik hanteer, zonder je er bewust van te zijn, dus de refelctie door blogpraat is erg verhelderend. 
Ik vond het vand e zomner ontzettend leuk om reizned te schrijven. Zlef kwam ik er al gauw achter dat ik dat liever met de hand deed in een schrijf (in de bus op de boot etc, waar laptops meer uit de toon vallen en ook de elektriek het niet zo doet) om ze dan later in korte blogjes om te zetten. Maar op plekken wara het minder ongewoon is en ook electriciteit aanwezig is, vind ik het ook heerlijk direct op de laptop in te tikken. Kroeg, vliegveld, hotspot punt. 

Ik ga er – als ik d etijd vrij kan maken 😉 nog even voor zitten om het voor mezelf op een rijtje te zetten in een blog – mijn rituelen, want ik heb er nog wat meer ontdekt na gisteravond… Optimaal en minimaal #voorwaarden 😉

Elja Daaeantwoord
10 oktober 2012 om 09:43
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Het heeft ook te maken met waar je inspiratie vandaan haalt denk ik, en voor jou is reizen en Turkije daar onderdeel van.

Hendrik-Jan de Witantwoord
8 oktober 2012 om 22:00

heerlijk. Het alleen schrijven herken ik. Stilte om me heen, geen mensen. Televisie uit, muziek aan en dan helemaal met je gedachten weg. Dat is het lekkerste. Jij alleen met je verhaal. Of je gedicht.

Elja Daaeantwoord
10 oktober 2012 om 09:45
– Antwoord aan: Hendrik-Jan de Wit

Bloggen is voor jou en mij en voor veel mensen denk ik toch echt iets een hobby, een plezier, iets voor zichzelf he? En een stukje bezinning.

Yvette van der Aaantwoord
8 oktober 2012 om 21:50

ritu(h)elen: Ik vind het mooi! 

Elja Daaeantwoord
10 oktober 2012 om 09:45
– Antwoord aan: Yvette van der Aa

Ritu(h)elen…bloggen = bezinning? Groei? Zelfkennis?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.