Blogregels volgen

EljaLuister eens, ik heb gisteren twee keer geblogd. Het lijkt me duidelijk dat ik dan vandaag niet meer hoef te bloggen, toch? Zijn we het daarover met elkaar eens?

FOOOUUUOUOUOUOUTTTT!

ER ZIJN GEEN REGELS.

Dus twee keer per dag mag, twee keer per maand ook, tien keer per dag wat mij betreft, of 1 keer per jaar. Whatever! Er is geen sprake van ‘mogen’ want je bent tenslotte zelf de baas. Ik heb niets te zeggen over hoe vaak jij blogt, behalve dan dat ik als lezer kan laten weten of ik je mis of het te veel vindt. En dan hoef je naar aanleiding daarvan lekker helemaal niets anders te doen.

Gisteren leuk gesprek gehad met leuke vrouw met drive en intelligentie en veel in haar mars. Met ‘veel’ bedoel ik VEEL. We kwamen op bloggen. Dat ze al lang met het idee rondliep om te bloggen over ‘haar’ onderwerp. Maar dat ze nog geen tijd had gehad om zich er in te verdiepen.

Ze bedoelde denk ik: ze had nog geen tijd gehad om zich te verdiepen in De Regels. Ik ging meteen op de alarmstand. En zei dat ze zich vooral niet moest gaan verdiepen, dat ze gewoon moest gaan doen.

Dan ga je leuke dingen doen, als je niet weet Hoe Het Moet. En rare dingen. En kwetsbare dingen. Mooie dingen. Zoals belachelijk niet-charmante foto’s van jezelf gebruiken ter illustratie. (credits: T.Flapper, 4 jr, bijna 5*).

*Hee Henk Jan, zie je dat, zo kan het ook! Nieuwe vorm. De omgekeerde kinderportretten zeg maar, dat zij jou fotograferen en daardoor een beeld geven van zowel zichzelf als van jou en de relatie die je hebt. Lollig.

PS Die categorie ‘zakelijk bloggen’ die je in mijn url ziet, die haat ik onderhand. Stamt uit een tijd dat ik dacht dat ik daar iets over te zeggen moest hebben. Ik moet nog uitzoeken hoe ik die stomme categories kan wijzigen of gewoon weghalen. Bleh. 

Ik wilde eigenlijk nog iets vertellen, bedenk ik nu (zijn jullie er nog?). Over een artikel dat ik laatst tegenkwam. Vol blogregels. Er staan best wat nuttige dingen tussen. Maar toch krijgen jullie geen link van mij hier. Want sommige regels die je leest, gaat in je onderbewuste een soort drempel opbouwen. En het is mijn missie om die drempels met de grond gelijk te maken. Dus. Sorry.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

9 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Elja Daaeantwoord
19 mei 2013 om 18:06

hihi. jajaja. Ik heb de transcript hoor. Ik moet even een backup maken en even vogelen en zo, dan komt het goed.

Hier het artikel: over de 7 blogfouten die je niet moet maken. Dus ik zou het maar even heeeeel goed gaan lezen, Peter… Je weet nooit wat je allemaal fout doet, he. http://www.crowdcontent.com/blog/2013/05/13/7-big-blogging-mistakes-to-avoid/

😉

Raymond Snijdersantwoord
18 mei 2013 om 12:50

Zolang je geen geneste categorieën hebt (dus hoofd- en subcategorieën die dan ook beide in de url komen als je een post in een subcategorie plaatst), zou je bij de permalink instellingen de url structuur moeten kunnen veranderen naar eentje waar geen categorie wordt getoond. WordPress zou dan zelf 301 redirects moeten aanmaken voor *alle* oude blogposts en vanaf dat moment ben je zakelijk bloggen kwijt in de url 🙂

Ik zou definitief een volledige backup van je blog maken vooraf – je weet het maar nooit – maar volgens 1 van de blogpraat deelnemers zou dit goed moeten gaan. Mits je dus geen geneste categorieën gebruikt!

Elja Daaeantwoord
19 mei 2013 om 18:06
– Antwoord aan: Raymond Snijders

ja je hebt natuurlijk helemaal gelijk, goede reminder van die backup. Ik had bijna al gewoon wat instellingen gewijzigd, impulsief. Maar backup lijkt me inderdaad handiger …. !!!!

Jacob Jan Voermanantwoord
18 mei 2013 om 11:08

:-))

Jacob Jan Voermanantwoord
18 mei 2013 om 11:07

🙂 there’s only one rule: You rule!

Elja Daaeantwoord
19 mei 2013 om 18:04
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

🙂

Patrick Mundusantwoord
18 mei 2013 om 09:12

Je zou dus kunnen stellen dat er maar één regel is, nl. dat er geen regels zijn… Ik ga weldra beginnen bloggen. Dat is dus ook hoe het voor mij voelt. Regels zijn veelal beperkingen van vrijheid, uitgevonden om welke reden dan ook. Meestal niet in het voordeel van degene zie ze volgt. Praktische tips… dat is iets anders. Een tip is als een goede raad geboren uit ervaring. Tips reiken verbetering en groei aan.

Ik heb je al voorzichtig gezegd dat ik jou voel groeien in je bloggen. Een transformatie. Deel van jouw (r)evolutie. Je gaat veel dieper. Schrijven vanuit jezelf, vanuit je hart. Dan creëer je als vanzelf afstand met je technisch schrijven. Logisch.

Toch hoort ergens die technisch praktische kant ook bij jou. Bovendien heeft ook die kant van jou waarde voor beginners als mezelf. Smijt dus ajb die categorieën niet dadelijk van je site 😉 Ik zal me haasten, beloofd.

Elja Daaeantwoord
19 mei 2013 om 18:04
– Antwoord aan: Patrick Mundus

Dankjewel Patrick! Goed om te weten ook dat je die categories op zich wel handig vindt. Ik kan er zelf niet zo heel veel meer mee, merk ik. Ze dekken de lading niet echt meer (maar ik weet ook niet, wat dan wel).

Patrick Mundus
19 mei 2013 om 18:17
– Antwoord aan: Elja Daae

Jij hebt de inhoud van deze categories al doorworsteld. Logisch dus. Ik ben er nog mee bezig 😉
Waardevol. Maar… dat ze de lading niet volledig dekken, ervaar ik intussen zelf ook. Niet enkel hier, ook op andere sites. Wat ontbreekt is wat jij langzaam in jezelf begint te ontdekken: de openheid, het persoonlijke en vooral het menselijke aspect. (R)evolutie… remember… Blijf gewoon je voelen en je gevoel volgen en het komt wel goed. Zeker weten. Dat ik je volg komt niet door je ‘verleden’, wel door je ‘nu’ en wat nog komt 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.