e-learning module bloggen als een pro

Wat komt er kijken bij succesvol bloggen? Bij professioneel bloggen? Wat is ‘bloggen als een pro’? Wat als je meer wilt dan gewoon, leuk? Wat als je zakelijke blog niet oplevert wat je er van verwachtte? Ik geef je de antwoorden op die vragen op dit blog, in een boek, in een online training of gewoon per email.

Bloggen als een pro

Door te bloggen bouw je aan een vaste plek waar je je kunt presenteren aan de buitenwereld. Een stukje online real estate. Een online portfolio of CV. En iedere dag (of week) heb je er de kans om een relatie op te bouwen met volgers, abonnees en fans. Een plek waarmee je een positie opbouwt in de zoekmachines, als kennisbank, als vraagbaak of als thought leader.

Bloggen als een pro betekent dat je je doelstellingen behaalt. Of dat nou meer bereik is, meer autoriteit, meer verkeer naar je website of zelfs meer klanten. Simpel gezegd is het een kwestie van drie dingen:

  1. Focus
  2. Authenticiteit en
  3. Toewijding.

Niemand bereikt iets als hij of zij geen focus heeft. En lezers zijn zo weer weg als ze niet begrijpen dat je blog voor hen bedoeld is. Maar ‘persoonlijk’ schrijven is net zo belangrijk. En natuurlijk zorg je voor continuïteit – Rome werd niet in 1 dag gebouwd.

Iedereen kan bloggen als een pro. Het is een kwestie van leren en doen.

Bloggen als een pro: het boek

bloggen als een proEen handzame en motiverende gids voor bloggers wilde ik schrijven. Het werd ‘Bloggen als een pro’. Het is hét boek voor bloggers die een duwtje in de rug en inspiratie zoeken. Het is opgebouwd vanuit de drie elementen die je terugvindt in succesvolle blogs. En het is geschreven voor iedereen zoekt naar tips bij het opstarten, volhouden en uitbouwen van een blog. Hetzij zakelijk, hetzij persoonlijk.

Het boek staat vol voorbeelden, argumenten en tips om je ervan te overtuigen dat ook jij alles in huis hebt om succesvol te zijn met je blog. Wat je dan ook als ‘succes’ definieert. Je vindt ‘Bloggen als een pro’ bij managementboek.nl, bol.com of gewoon in de boekhandel. TIP: Veel bibliotheken hebben ook een exemplaar in de collectie.

PS Boek gelezen en op zoek naar de links uit het boek? Die staan hier.

Bloggen als een pro: workshops, lezingen en (online) trainingen

gastcollege bloggen elja daae HKUHoe je beter kunt bloggen, daarover geef ik workshops, dagtrainingen en lezingen.

Natuurlijk pas ik mijn verhaal of training altijd aan aan de behoefte en het kennisniveau van de toehoorders of deelnemers. We kunnen ingaan op professionalisering van een bestaand blogs, op beginnen met bloggen, op het professionaliseren van een corporate blog. Of we kijken specifiek naar bloggen voor ondernemers. Of naar een specifieke doelgroep.

online training bloggen als een proSpeciaal voor mensen die liever zelfstandig aan de slag gaan maakte ik een online training Bloggen als een pro.

Ik spreek daarnaast regelmatig op congressen en bijeenkomsten over blogtrends, bloginspiratie en de rol van bloggen bij personal branding. En tenslotte geef ik regelmatig gastcolleges bloggen.

Interesse? Neem contact op via het formulier, stuur een mailtje naar 1op1@eljadaae.nl of bel/app me gewoon even: 06 83 94 54 71.

Bloggen als een Pro: een overzicht met blogtips

Door de jaren heen heb ik heel wat geblogd over bloggen. Zie hieronder de best gelezen artikelen over bloggen:

Zoek je toch iets anders? Hier vind je het volledige overzicht met blogtips die op deze site zijn gepubliceerd.

‘Bloggen als een pro’ – video’s en podcasts

Voor wie wat meer beeld wil krijgen bij de auteur (ondergetekende): Pelpina interviewde me voor Frankwatching over ‘Bloggen als een pro’:

Ik wordt regelmatig geïnterviewd over het onderwerp bloggen. O.a door Maaike Gulden van The Marketing Factory (2017).

Blijven leren over bloggen?

In mijn nieuwsbrief – iedere vrijdagochtend valt hij in je inbox – ga ik ook regelmatig in op bloggen. Inschrijven kan hier.

In twitterchat #blogpraat, de twitterchat die ik heb opgericht, praten we een keer per maand op maandag tussen 20:00 en 12:00 over bloggen. Je krijgt gratis handige tips van tientallen bloggers en legt contacten met soortgenoten ;). Meer info vind je hier.