Bezigheden

blog tot baan slideshare

Opeens realiseer ik me dat ik eigenlijk weinig praat over waar ik mee bezig ben, qua werk. Dat komt omdat het meeste achter de schermen gebeurt, bij Frankwatching. Maar opeens (echt opeens!) heb ik van alles in de openbaarheid.

Voelt vreemd. Raar. Leuk ook. Weet niet. Maar kan het dan net zo goed ook hier even verzamelen, lijkt me. Aangezien ik met jullie het meeste ‘praat’, he?!

Bloggen in het kader van sollicitaties, baan vinden of een loopbaan switch

Voor het Jobs Event van Frankwatching vorige week had ik een presentatie die ik uiteindelijk niet gegeven heb (daarom). Maar toch leek het me handig om wel iets te delen zodat mensen de aantekeningen ergens kunnen vinden. Dus nu heb ik er toch maar een presentatie van gemaakt. Soort achteraf-presentatie. De workshop ging over bloggen in het kader van je baan (zie ook deze post daarover). Is ook wel leuk voor mijn Slideshare-ervaring, eens kijken wat daar nu allemaal gebeurt…

Waar ik erg nieuwsgierig naar ben is of er onder jullie mensen zijn die 1) ervaring hebben met de invloed van hun blog op hun loopbaan en 2) tips hebben voor mensen die een blog beginnen in het kader van het vinden van nieuw werk. Aanvullingen en comments welkom!

Waarom ‘lurkers’ een stomme term is

En in het kader van delen waar ik mee bezig ben: ik heb vorige week ook een artikel gepubliceerd op het blog van een vriendin van mij. Het gaat over iets waar ik me ontzettend aan erger (ja, dat gebeurt wel eens!). Namelijk het gebruiken van de term ‘lurker’ om een deel van een online community te beschrijven. Vind ik stom. En onnodig. Het kan me niet schelen dat het totaal geaccepteerd jargon is onder community managers, nee. Ik gebruik het niet. Ik vind het respectloos. En daarmee dom niet handig (dat hoor je me niet vaak zeggen hier, he?! Dat ik iets dom vind?? Kun je nagaan hoe boos ik me er over maak. Ieder zijn eigenaardigheden).

Tenslotte: Het Boek

Het Boek gaat lekker hoor! Ik ben verslaafd aan het raken aan de chart op managementboek.nl. Ik begrijp nu waarom auteurs daar altijd kijken. Maar ik tweet het niet, ha. Dat is tegen mijn principes. Wat ik wel heb gedaan is om het leukste aan dat boek te bundelen: de recensies en reacties. Ze staan op Storify. Dus als je een review hebt gedaan op je blog, en ik heb nog niet gereageerd, geef even een gil.

Oh nee! Er is meer. SOBcon.

Wacht even. Nog wat updates: ik ga naar SOBcon in Chicago, eerste weekend van mei. Kitty gaat ook mee. Het is wel een investering natuurlijk (toegang, vliegtickets, verblijf) maar aangezien ik verder nauwelijks iets kost, zakelijk gezien, mag het van mezelf. SOBcon is een soort ‘unconference’ voor online ondernemers. Er spreken mensen als Chris Brogan, Steve Farber, Sonia Simone en andere inspirerende mensen.
Het is niet zo groot en je zit gewoon aan grote tafels terwijl je luistert. Tussendoor zijn er een soort ‘opdrachten’ zodat je met je groep (die willekeurig is, gewoon, wie er aan je tafel zitten) kunt discussiëren over wat je net gehoord hebt. Het gaat heel veel over (online) ondernemersschap. En de meeste waarde haalde ik vorig jaar niet eens uit de sprekers, maar een rustige, stille en doelgerichte Zuid-Amerikaan aan mijn tafel. Mooi concept.
OK, eerlijk gezegd gaan de meeste mensen om te netwerken. Maar ik niet (blehhhh). Ik beschouw het als een manier om op ideeën te komen (vorig jaar sprak ik o.a. mensen over het idee van een webinar-tak, en zie daar, die is er gekomen!). Door SOBcon kwam ik op het spoor van mensen als Steve Farber, maar ook Jonathan Fields, Chris Brogan…inspirerende mensen.

Tot zo ver.

Nou, dat is het dan. Druk wel. Maar leuke dingen!
Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Kitty Kilianantwoord
2 april 2013 om 09:22

Ja, ik vind lurkers ook een idiote naam. Meelezers lijkt me goed en neutraal. Ik snap wel dat vakmensen het zo noemen, want die willen graag interactie. En die geven zwijgende meelezers niet. Dus je hebt al gauw de neiging om je te ergeren – als je wonderen verwacht.

Sobcon: heel fijn dat je niet hoeft te netwerken als je niet in het Engels blogt 😉 Ik ga ook puur voor de lol en de inspiratie.

lindakwakernaatantwoord
1 april 2013 om 21:21

Wat is het leven toch leuk he!!!!

Peter Pellenaarsantwoord
1 april 2013 om 17:26

Je hebt ’t er maar leuk mee 😉

evasophier@gmail.comantwoord
1 april 2013 om 12:54

Jazeker. Ben gaan bloggen “banenzoektocht” en krijg respons van oa recruiters, community managers. Heb mijn bloglink op mijn LinkedIn gezet. Voor verdere tips hoor ik ook graag!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.