Bekentenis

glascolaIk moet iets bekennen. Naar aanleiding van mijn blog post van gisteren. Dat trouwens over dit artikel ging.

Ik voel me er schuldig over. Naar de auteur en naar jullie.

Naar de auteur omdat die gewoon een heleboel tips heeft verzameld van slimme mensen die succesvol zijn met bloggen.*  Met bijbedoelingen, ja, om geld te verdienen en een product te verkopen, ja, maar daar is niets mis mee, vind ik. Geld verdienen is niet vies. Sterker nog, het is heerlijk als je geld kunt verdienen met wat je leuk vindt om te doen.

En naar jullie omdat jullie goede tips verdienen, voor jullie blogs. Want er zijn heel veel mensen die hun blog zakelijk gebruiken of dat zouden willen. En dan komen een paar slimme trucs natuurlijk goed uit.

En dan zit ik hier te vitten op die trucs, waar jullie misschien veel aan kunnen hebben. En ik geef jullie zelf helemaal geen trucjes in ruil daarvoor. Of handige tips.

Het is altijd makkelijk om dingen af te kraken, he.

dropHet is veel moeilijker om positief naar de dingen te kijken, soms. Hulpvaardig te zijn. Het halfvolle glas te zien, zeg maar.

Is het fout om hulpvaardig te zijn als je daarmee tegelijkertijd je eigen belangen dient?

Ik weet het niet, soms. Die tips. Niet iedereen heeft tijd om twee jaar lang iedere dag een beetje voor de lol te bloggen en zo iets op te bouwen.

Is het te makkelijk praten van mij?

Food for thought.

* ik vraag het me wel eens af: wat is succes?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

HeleenMoesantwoord
19 september 2013 om 21:11

Ow, en ja.. afkraken is makkelijk, er op terug komen is moedig.. 🙂 soms is even een makkelijke weg een fijne om te gaan! én menselijk, dat ook!

HeleenMoesantwoord
19 september 2013 om 21:10

Succes is dat wat jij er voor definitie aan geeft. Dat is voor de 1 een bankrekening met minimaal 6 nullen en een ruime keuze auto’s. De ander ervaart succes als er 500 likes op facebook verworven zijn. Er zijn er ook die moeite hebben met de basale dingen in het leven en ervaren succes als zij na lange tijd revalideren weer zelfstandig naar de toilet kunnen.
Ik bedoel maar.. wat versta jij onder succes?
Ik ervaar succes (het succes gevoel?!) als ik bewust nieuwe dingen doe en dat die dan goed uitpakken. En dat kan zijn voor het eerst openlijk spreken over mijn dromen met mensen die dromen puur als droom zien en niet als mogelijke werkelijkheid.
Of voor het eerst een halve marathon te rennen in een (voor mij) snelle tijd en realiseren dat m’n lijf gewoon goed in elkaar zit, omdat ik er dagelijks goed voor zorg.
Nou ja, dat dus.. en jij?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.