Als je leest kun je niet bloggen

Ja ik heb wel geblogd hoor mensen, mochten jullie het je afvragen. Dat is het nadeel van verkondigen dat je iedere dag blogt: dan moet je het ook wel doen.

Maar schrijven en publiceren is niet helemaal hetzelfde, kom ik achter. Ik doe de laatste tijd soms 2 dagen over 1 blogartikel en dan kun je dus niet iedere dag publiceren.

Anyway: het is de oefening die telt, niet de productie. Toch?

Ondertussen ben ik bezig met een artikel over reverse engineering. Maar omdat ik dacht dat ik daarvoor toch eens dat boek The Lean Startup moest lezen, ben ik daar aan begonnen. Helaas is het best wel saai (sorry, fans) en ben ik best wel moe en is het dus niet echt nachtkastjeslectuur.

Als je je afvraagt wat ik dan bedoel met reverse engineering dan moet je even wachten tot ik dat stuk af heb. En dat mag ik pas als ik dat boek uit heb. Het kan nog even duren dus.

Dat (wat? dat duren!) komt ook omdat ik deze week heel veel tijd bezig ben geweest met mijn SEO en met mijn Google Analytics. Ik geef graag de schuld aan Gerard. Want nadat ik dit gepost had met een screenshot van Google Analytics wees hij mij er op dat ik twee keer de google analytics code bijhield. En dat er dus geen *#@$! klopte van mijn cijfers.

Inmiddels staat alles weer goed en is mijn verkeer ongeveer met de helft ingezakt.

Hoogmoed komt voor de val! Eerst al die bots eruit gefilterd en nu de verkeerde code en nu blijkt dat vrijwel niemand mijn site bezoekt?!

Nou ja. 500 views per dag of zo. Met uitschieters naar 800. Maar voorheen waren dat unieke bezoekers, niet views. Zucht.

Je ziet dat ik het erg druk heb. Dus verwacht niet te veel van me, OK.

Laterrrr!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ximaarantwoord
8 december 2017 om 10:08

Lezen heb ik vrijwel nooit gedaan, daar gaat veel te veel tijd in zitten. 😉

Elja Daaeantwoord
8 december 2017 om 11:43
– Antwoord aan: Ximaar

Nee toch?? Jij lijkt me echt een lezer!!

Ximaar
8 december 2017 om 12:36
– Antwoord aan: Elja Daae

Ik val onder de beelddenkers en pijnig mezelf als ik een echt boek lees. Dus dan maar niet. Lees wel de krant en korte stukjes op het internet. Ben ook zo gestoord. Prima voor storingzoeken, maar niet om door te lezen.

Elja Daae
8 december 2017 om 13:59
– Antwoord aan: Ximaar

Aha! Heb ik weer iets meer over jou geleerd. 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.