Alles op augustus

augustus garyvee

Ik zat te denken over bovenstaande video van GaryVee. Hij gaat over ‘augustus’. Als je op de afbeelding hierboven klikt, kun je hem bekijken op Facebook.

Gary zegt in de video dat je augustus eigenlijk zou moeten gebruiken om keihard te knallen. Juist nu, terwijl de rest van het land achterover zit met de voetjes in het zand. (Het is niet zo’n vakantievierder, volgens mij, die Gary).

Later vandaag zat ik in de auto een podcast te luisteren waarin Malcolm Gladwell werd geïnterviewd door Tim Ferriss. Malcolm is een van mijn favoriete schrijvers. Ik negeer de kritiek en geniet gewoon van boeken als Blink en Outliers.

Gladwell paste niet in het gebruikelijke rijtje gasten van Ferriss, omdat hij meestal mensen interviewt die super-effectief zijn Gladwell heeft geen systemen en hele duidelijke schrijfroutines, zoals veel van Tim’s gasten.

Maar ik dacht wel over die routines van supereffectieve schrijvers. En toen dacht ik: wat als ik dat blog van mij anders aanpak? Dat ik het serieus ga nemen? Ik heb nu een serieuze nieuwsbrief met 135 abonnees, dus waarom niet wat serieuzer met dit blog? Waarom niet wat meer inhoud? Wat meer tijd?

Wat als ik iedere dag vroeg opsta en meer tijd besteed aan dit blog? Dat ik iedere ochtend 1,5 uur neem om te schrijven?

Als je vaak naar Tim Ferriss en zijn vrienden luistert, krijg je het idee dat het kan: vroeg opstaan. Discipline. (Tim en zijn gasten zijn allemaal fanatieke sporters, marathonlopers, gewichtheffers, slaaptherapievolgers en weet ik wat niet meer. Zelfs Gladwell bleek fanatiek renner.)

Ik ben nog in dubio over hoe laat ik dan voortaan op moet staan. En of ik het kan. En of ik het volhoud. Of ik het volhoud om het in augustus te doen. Maar ik ga een poging wagen. Dan ben ik in ieder geval bezig om mijn maand goed te gebruiken. Wie weet, wat ik allemaal kan bereiken met die extra uren (en meer slaap omdat ik savonds instort en vroeg naar bed moet)?

Dat betekent wel dat ik al bijna naar bed moet.

Dus.

Slaap lekker.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.