4 onderwerpen

Even denken…wat had ik ook alweer voor inspiratie vandaag?

Onderwerp 1

Iets over de excitement van een online product launch. En waarom ik daar toch eens meer over moet gaan lezen. Dat bekende boek, bijvoorbeeld, hoe heet het ook al weer? Over de minimum viable product etc. Maar daarover een andere keer meer.

Onderwerp 2

Iets over het belang van energie steken in dingen, omdat je dan gewoon meer lol hebt in het proces en een beter resultaat. Ik kwam er op omdat mijn oudste zoontje vandaag een verjaardagsfeestje had. Ik ben nog nooit zo druk geweest (zie o.a. onderwerp 1, en mijn boek, en workshops woensdag, dit is wel een van de heftigste weken die ik ooit heb meegemaakt, inclusief trip naar NL, en een interview op BNR woensdagochtend). Maar het is traditie om verjaardagsfeestjes van de kinderen thuis te vieren.

Dus vandaag hadden we yoda cup cakes en een Star Wars treasure hunt. Het stelde niet zo heel veel voor, maar het is toch weer even investeren. En omdat het zo leuk is om andere ouders te ontmoeten, flink tijd gestoken in lekkere hapjes voor de ouders. Waarvan er maar heel weinig waren, bleek, dus dat scheelde weer koken vanavond!

Anyway, het punt is, het is ook leuk om zo’n kinderfeestje uit te besteden. En een stuk gemakkelijker. Maar als je ziet hoe blij ze dan zijn met light saber gevechten in de tuin, de lego, en een speurtocht van een half uur door de buurt, dan weet je dat de tijd die je er in hebt gestoken het meer dan waard is.

Je tijd ergens in stoppen, levert veel op. Het resultaat van wat je maakt of doet neemt ongelofelijk toe, als je de moeite neemt om er met elkaar even over na te denken en over te praten. Of je nou met je geliefde overlegt over een Star Wars speurtocht en yoda cup cakes, of met je collega’s bedenkt hoe een tweet nog beter kan… 🙂

Onderwerp 3

Van blog tot baan (workshop binnenkort). Ik zoek voorbeelden van bloggers die hun baan hebben gevonden via hun blog (gewoon in loondienst, bedoel ik, dus niet zo zeer ZZP-ers etc.). Als je er eentje bent of kent?

Onderwerp 4

Ik had er 1, een vierde onderwerp. Twee minuten geleden nog. Maar ik ben het kwijt. Ik ga mijn tas inpakken, en leuke blogs zoeken voor mijn presentatie. Doeg!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Elja Trumantwoord
25 maart 2013 om 12:16

Bedoel je The Lean Startup (minimum viable product)?

lindakwakernaatantwoord
25 maart 2013 om 11:01

Hahahah lekker ding.
De verjaardagfeestjes heb ik ook altijd zelf gedaan.
Dodelik vermoeiend dat dan weer wel lol

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.