Zo makkelijk is het niet, zo’n ebook

Jaja mensen.

Het ging op zich goed met mijn ebooks vandaag. Behalve dat meerdere mensen meldden dat de opmaak niet goed was, van die tweede.

Dus ging ik weer eens op zoek naar een goede PDF-converter waarmee je goed kan editen. Ook als je een photoshopdummie bent.

En die was heel DUUR.

(Pffff. Arme kleine zelfstandigen. Je moet alles kunnen en alles doen en het moet ook nog eens snel. En soms is dat duur. Maar dat is een lelijk ebook ook, op een bepaalde manier.)

En toen kocht ik voor heel veel geld een softwarepakket dat alleen voor windows werkt en niet voor de MAC. Dus het werkte niet. En toen moest ik eerst weer chatten met een medewerker van Adobe software ergens ter wereld. En hopen dat het goed komt. En dat ik niet voor niets betaald heb.

En dat het andere abonnement niet 3 keer zo duur is.

En dat ik dan inderdaad mooie PDF’s kan maken, want dat moet nog maar blijken.

Maar uiteindelijk komt het allemaal goed.

Denk ik.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ximaarantwoord
27 mei 2017 om 12:59

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Er zitten een paar verkeerde page-breaks in, en of deze layout prettig is op een smartphone betwijfel ik.

Zelf zou ik zoiets in Writer van OpenOffice maken en die beware. Daarin kan je gratis exporteren naar .pdf. Als er een fout in zit dan gewoon het orginele bestand in Writer aanpassen en opnieuw exporteren naar pdf. En wat vaker ctrl-enter gebruiken voor een harde pagebreak. 😉

Elja Daaeantwoord
1 juni 2017 om 22:12
– Antwoord aan: Ximaar

Writer, OpenOffice, check!

Tsja, ik kreeg er meerdere opmerkingen over dus ik heb het toch maar aangepast. Wat een gedoe. Zoiets ga ik toch maar uitbesteden in het vervolg denk ik, als het echt ingewikkeld wordt. Ik zag achteraf trouwens wel dat ik lang niet overal een page break had ingevoegd, dus dat was het waarschijnlijk!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.