Werken voor een baas

Ik werk al heel lang niet meer voor een baas.

(een hond heeft een baas! zei mijn eerste baas, Henk, altijd, maar dat terzijde)

Jij bent mijn baas, in zekere zin. Naast mezelf dan.

Ik schrijf voor jou en ik schrijf voor mij. Ik leer voor jou en ik leer voor mij.

Je bent ook mijn potentiële tijdelijke baas, trouwens. You never know.

Ik kan me niet meer goed voorstellen hoe het is om een baas te hebben. Maar ik prijs me wel gelukkig dat ik mag werken met mensen die voor een baas werken. En ik ben er af en toe ook best jaloers op.

Collegialiteit, stabiliteit, de kans om te leren van collega’s – dat zijn mooie dingen. Net als pensioenvoorzieningen, opleidingen, bedrijfsetentjes en carriereperspectief.

En bedrijfsborrels, had ik dat al genoemd. Heb ik niet, he. In mijn eentje is het saai borrelen.

Oh, en betaalde vakantiedagen.

Hmmm.

Het heeft zijn voordelen, werken voor een baas.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

rosalindemarkusantwoord
3 mei 2017 om 14:48

Er komt een hoop bij kijken als je geen baas hebt. Je krijgt niet doorbetaald als je ziek bent, je bouwt geen pensioen op, je hebt geen vakantiegeld.. Je krijgt niet automatisch een vast bedrag op je rekening iedere maand. Aan de andere kant krijg je er wel veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid voor terug. Zou je het weer willen, werken voor een baas?

Enne, die borrels.. Kun je natuurlijk altijd organiseren en vervolgens oproepje doen aan zzp’ers die zin hebben om te komen borrelen. 😉

Elja Daaeantwoord
3 mei 2017 om 17:18
– Antwoord aan: rosalindemarkus

Ja, ik mis die saamorigheid wel eens hoor. Van Kerstborrels en bedrijfsuitjes en -etentjes. Maar inderdaad, je kunt ze net zo goed zelf organiseren!

Verder ben ik heel blij met mijn vrije bestaan 🙂

Kitty Kilianantwoord
3 mei 2017 om 09:37

Betaalde vakantiedagen. Pensioen (als dat straks nog bestaat). Enzovoorts. Lees de oud-hoofdredacteur van het Friesch Dagblad er vandaag maar op na, op de opiniepagin avna de Volkskrant. Ik heb geen pensioen, maar mijn man wel, die heeft nog een ouderwetse baan.

Elja Daaeantwoord
3 mei 2017 om 17:38
– Antwoord aan: Kitty Kilian

Moest er een abonnement voor Blendle voor nemen, maar inderdaad – ik ben het helemaal met hem eens. Ik overweeg lidmaatschap van een vakbond, want die zijn volgens mij harder en harder nodig.

Mijn vader vecht voor algemeen behoud van pensioenrechten met een stichting en een groot netwerk, en niet voor niets.

Ik ben zelfstandig uit overtuiging en zou mijn inkomen graag op deze manier blijven verdienen. Maar ook mijn man heeft een pensioen. Dus het is makkelijk praten …

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.