Websitegedoe

Ik kan het niet uitstaan als mijn website niet doet wat ik wil. Grrr. Ken je dat?

Sterker nog, ik heb me HTML e.d. eigen gemaakt uit pure frustratie. DOS ook trouwens. En Windows-oude-stijl. Uren en uren rotzooien om het te begrijpen en te laten doen wat ik wil.

Maar ik geef toe, met al die plugins op mijn site (slimme stukjes software waar je alleen wat gegevens invult en verder niets hoeft te programmeren) weet ik steeds minder wat ik doe en hoe het werkt.

Tot het niet meer werkt, dan, he.

Zo heb ik momenteel een probleem met mijn twitter cards. Dat is een stukje software dat er voor zorgt dat iedere link van mijn website, als die gedeeld wordt op Twitter, een linkweergave heeft. Zo’n klein afbeeldinkje met een kort introductietekstje.

Die zijn belangrijk, want dat vergroot de kans dat mensen klikken. Niet alleen op Twitter, trouwens. Ook op Facebook en LinkedIn.

Maar mijn twitter cards zijn stuk. Sommige tweets met mijn links zien er netjes uit:

En sommige tweets zien er zo uit:

Die eerste variant is ook niet zo ideaal, zie ik nu. Die moet ik sowieso veranderen in een iets netter geval.

Het heeft iets te maken met het instellen van een ‘uitgelichte afbeelding’, denk ik. Maar hoe het precies werkt, weet ik niet. Er zijn ook nog wat plugins die elkaar tegenwerken (Yoast, JetPack), dus pfff.

Hoe dan ook.

Het blijft lastig soms, om antwoord te krijgen op dit soort technische vragen. Maar het leidt, als je er tijd voor hebt en er in duikt, altijd wel weer tot meer kennis van de techniek achter het internet. Dus. Het glas is toch half vol.

*aaarggghhhh*

 

Update: het ging bij de automatische tweet van dit bericht WEL weer goed. Nou ja. Half vol dus. Misschien wel drie-kwart.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
29 januari 2017 om 09:30

Erg herkenbaar 😉

Momenteel ben ik bezig om mijn websites en die van Inge via SSL te beveiligen zodat ze een https adres krijgen plus certificaat. Dat lijkt aan de ‘voorkant’ goed te gaan, maar of het aan de ‘achterkant’ met allerlei re-directs en dergerlijke ook goed gaat weet ik nog niet helemaal zeker.

Wat blijft is dat het soms complex uitzoekwerk is dat op z’n tijd flink kan frustreren maar uiteindelijk altijd een goed gevoel geeft als het is gelukt. En ik leer er elke keer opnieuw weer een hoop van.

Elja Daaeantwoord
31 januari 2017 om 17:46
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Ik ook! Als je maar de tijd hebt he?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.