Wat zou je anders doen als je je blog opnieuw begon?

Je krijgt niet vaak de kans om wat je doet te laten beoordelen door een grote, fijne, positief-kritische groep mensen. Dus toen de kans zich voordeed vandaag, waagde ik de sprong: mijn eigen blog werd gereviewd in twitterchat blogpraat.

Feedback krijgen zet je aan het denken

Zo’n review zet je aan het denken, over wat er anders kan, wat je zelf anders zou willen, wat er goed gaat, etc. Maar de grootste eye opener kwam voor mij van @wdejager. Wat zou je anders doen als je je blog nu opnieuw begon, vroeg hij.

Dat is een goede vraag. Wat zou je anders doen? Ik geloof niet dat je altijd maar moet terugkijken, en denk dat het zinloos is om een vraag als deze aan mensen te stellen als het gaat om hun leven, hun carrierekeuzes, dat soort dingen. Maar in relatie tot een blog? Dan is het een goede vraag. Als je ontevreden bent, althans.

Wat zou ik anders doen?

Ik zou niet veel anders doen. Maar ik zou wel losser, vrijer, ongedwongener willen schrijven. Over dezelfde onderwerpen: marketing, business development, social media, communities. De dingen waar ik passie voor heb, en mijn geld mee verdien. Ik zou me alleen minder druk maken om de vormgeving, de afbeeldingen, dat het een goede ‘how to’ is, dat alles altijd maar een nut moet hebben en voldoende toegevoegde waarde.

En jij? Wat zou je anders zou willen doen, als je nu opnieuw je blog of je website lanceerde?

PS Er waren genoeg dingen die anders konden aan mijn blog, dat is zeker. En ook aan die van Wiebe, wiens blog ook gereviewd werd vandaag in #blogpraat. De transcript van de reviews lees je hier.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Anoniemantwoord
18 oktober 2011 om 10:27

Ik ben nog niet zo erg lang bezig met bloggen en eigenlijk weet ik niet of ik iets echt anders zou doen. Wat ik wel meer wil proberen, is om de troubles waar klanten mee worstelen wat betreft Personal Branding via Lichaamstaal duidelijker te krijgen zodanig dat ik daar gerichter kan op inspelen dan nu misschien het geval is.

Ga jezelf je voornemen van meer ongedwongen te schrijven effectief toepassen? Ik vind dat het nu al op die manier overkomt trouwens!

Grtn,

Petra

Rogier van Wagtendonkantwoord
18 oktober 2011 om 10:20

Nog meer openstaan voor feedback, jezelf een spiegel blijven voorhouden en blijven binden met je lezers. Dat zijn mijn voornaamste lessen 🙂

Voor wie schrijf jij trouwens Elja? Welke lezers wil je het liefst op je blog? 
Misschien een idee om dat nog meer te laten zien in de titel/tagline van je blog.

Groet Rogier

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.