Waar zijn de goede social mediavoorbeelden??

Morgen geef ik de hele dag een training voor een stichting. Het heeft met social media te maken, maar de specifieke vraagstelling is anders dan anders. Dus ik heb niets op de plank liggen. En dat betekent: voorbeelden zoeken. Maar er zijn zo weinig goede social media voorbeelden! Verdorie.

Nou ja, als ze er wel in overvloed waren had ik geen werk, natuurlijk. En toegegeven: het betekent dat er voor mijn opdrachtgevers eigenlijk altijd enorme kansen liggen. Zij zijn zo slim om te investeren in hun kennis en strategie. En als ze het goed aanpakken, hebben ze nauwelijks concurrentie.

Maar verder vind ik het maar irritant. Het is zo zelden dat ik leuke voorbeelden tegenkom. En ik kan niet altijd maar teruggrijpen op de standaardbedrijven, want die gaan dan niet over de juiste branche (de NS vind ik altijd echt een voorbeeld). Of doen niets in het Nederlands (ik kan altijd terugvallen op Buffer, maar dat is allemaal in het Engels).

Waternet is ook leuk op Facebook – ken je die? Dat is nou Ă©cht een voorbeeld van hoe het moet, wat mij betreft. Maar ja. Ik kan niet alles relateren aan waterreiniging en watervoorziening, helaas.

Het zou aan mij kunnen liggen. Misschien is er helemaal geen gebrek goede social media voorbeelden (door bedrijven dan, he!).

Misschien verwacht ik te veel?

Ik weet het niet hoor. Als het gaat om bloggen, vliegen de goede voorbeelden je soms om de oren. Je kunt er een boek mee vullen, zeg maar.

Oh ja dat heb ik ook gedaan … 😀

Anyhow. Als je je afvraagt wat ik uren en uren en uren heb gedaan, dan is het: mijn zoek skills inzetten om op Facebook en LinkedIn en in Google zoveel mogelijk goede voorbeelden te vinden van leuke Facebook- en LinkedInpagina’s. Met als resultaat een computerbureaublad vol met screenshots.

Het is maar goed dat ik social media zo leuk vind…

(als je nog leuke pagina’s kent…waar dan ook – Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram – ik houd me aanbevolen. Kom maar door met je favorieten, maakt niet uit welke branche of welk onderwerp!)

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Nellie Timmermansantwoord
19 maart 2018 om 12:07

Ik werk in mijn eigen praktijk (Interpunctie) en ben gespecialiseerd in Samengestelde Gezinnen. Ik blog veel en die blogs zet ik met enige regelmaat op LinkedIn, Twitter en Facebook. Misschien heb je er wat aan (www.stief-gezin.nl)

Elja Daaeantwoord
20 maart 2018 om 12:38
– Antwoord aan: Nellie Timmermans

Ik ga even kijken, Nellie!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.