10 interessante links met voor ieder wat wils

bloggen & afbeeldingenNou, het is zondagavond, en ik mag maar 15 minuten bloggen. Anders krijg ik thuis ruzie.*

Dan maar gewoon een rijtje interessante artikelen die ik de afgelopen week heb bewaard in mijn verschillende offline en online mapjes. Voor ieder wat wils, voor ieder wat wils, komt dat zien! Op volgorde van binnenkomst.

1) 317 power words that will instantly make you a better writer

Of het je echt beter maakt, daar twijfel ik over, maar effect zal het vast hebben, zullen we maar zeggen. Altijd goed voor de inspiratie. [317 power words]

2. Wat is author rank en wat is google authorship markup?

Ik snap er nog steeds niet veel van, althans, ik snap het maar het is me nog niet gelukt het voor elkaar te krijgen met mijn eigen blog. Wel heel belangrijk om te weten, als je blogt en ook maar enigszins bezig bent met SEO en zo. En een betrouwbaarder bron dan Frank ga je niet vinden! [wat is author rank]

3. I am a triangle and other thoughts on repatriation

Tsja, als je er een bent, een expat, en helemaal als je expatkinderen hebt, blijft de vraag belangrijk: hoe zal het zijn om weer terug te gaan? Toen ik dit artikel las, wist ik nog niet dat het me verderop in de week zo ontzettend bezig zou houden. Dat ik een driehoek ben geworden, bedoel ik. Snap je? [I am a triangle]

4. Awesome blog posts & creativiteit

Tussen mijn favorieten van de afgelopen week staan ook nog een artikel over ‘awesome blog posts’ en een artikel over creativiteit, maar daar heb ik eerder deze week al over geschreven.  Of was dat een ander artikel? Nou ja. Ik bedoel maar, sommige artikelen, daar DOE ik ook gelijk iets mee. Dat geldt ook voor deze trouwens.

5. Website keyword analysis: refresh your old content

Gini heeft niet voor niets een grote schare bewonderaars – daar ben ik er een van. Dit artikel is weer een prachtig voorbeeld van hoe je iets ingewikkelds zo simpel maakt dat iedereen het kan volgen en ook nog eens toe kan passen. Wauw. [refresh your old content]

6. A wondrous gif shows the most popular baby names

Interessant, kwam uit mijn Facebook timeline van Amerikaanse vrienden. Een soort infographic die laat zien wat per Amerikaanse staat per jaar de populairste babynamen zijn geweest. Vooral leuk is het detail van hoe iemand er op gekomen is om dat uberhaupt te gaan inventariseren! [a wondrous gif]

7. En toen…

…volgenden een heleboel artikelen over Zwarte Piet. Maar die, lieve lezer, ga ik jullie besparen. Ik kijk wel beter uit! 😉

8. Marshmallow skulls recipe

Het is bijna Halloween, hoor! Wij zijn het al druk aan het vieren thuis. Versieringen met spinnen en vleermuizen en zo. Je neemt ook wat mee he, van een land waar je gewoond hebt. In dat kader dit lollige recept dat je met een schaar en wat marshmallows schijnt te kunnen maken. Here’s hoping. [halloween marshmallows]

Wie 8 zegt, moet ook 9 en 10 zeggen maar ik zie niets leuks meer in mijn lijst. En laten we wel wezen, dit is al veel te veel om allemaal te gaan lezen. Dus.

En de 15 minuten zijn op.

Tot morgen.

*ik heb deze zin zowaar aan F. laten lezen en hij moest hard lachen. Dat is ongeveer de tweede keer (ooit) dat hij iets op mijn blog leest dus ik denk dat ik een goede beurt maak…om meerdere redenen!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
28 oktober 2013 om 12:17

Eentje die ik op mijn nachtkastje leg 😉

Elja Daaeantwoord
29 oktober 2013 om 10:21
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

benieuwd…maar heb wel vermoeden.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.