Veranderingen

Sjongejongejonge. Er kan veel veranderen in een paar jaar, he? En niet alleen in Blijdorp. Als je ziet wat er allemaal ge- en verbouwd is in Den Haag, sta je echt versteld. En dat allemaal in ruim 5 jaar. 

Den Haag CS helemaal op de schop…Babylon (gebouwencomplex naast het station) totaal veranderd. Het voormalige Ministerie van Landbouw etc. bijna af zo te zien, prachtig ziet het er uit met behoud van het oude gebouw. Scheveningen – jeetje – dat is totaal aangepakt, de boulevard. Met kunst, mooie fietspaden, nieuwe verlichting, van alles. Prachtige (nieuwe?) strandtenten, speelplaatsen…

Als je bedenkt wat een visie, planning, uitvoering, organisatie en ook wat een geld daarmee gemoeid zijn geweest…wauw. Ik kan dat alleen maar bewonderen.

Als je zag hoe de wegen er uit zagen in de VS, hoe slecht de bruggen onderhouden werden, het wegdek, dan weet je dat dit niet overal zo aangepakt wordt.

Zulke veranderingen, in relatief korte tijd, erg knap vind ik dat. Soms lijkt het alsof besturen in Nederland onmogelijk is, dat er geen lange termijn plannen gerealiseerd worden, maar moet je kijken. Er gebeurt echt wel het een en ander.

Er zijn ook wat dingen minder geworden, hoor, in die  5 jaar. Want zat er altijd al glucose-fructose stroop in kinderproducten als liga en roosvicee? En in werkelijk waar alle frisdranken? Bah. In Amerika zijn ze daar (terecht) heel scherp op. Voor mijn gevoel zat die troep er niet in. Ik kan me vergissen? Misschien was ik 5 jaar geleden iets minder kritisch?

Zouden wij, consumenten, het uberhaupt merken, als ergens een ingredient vervangen werd, of meer van iets ergens ingestopt werd? Ja toch? Of niet?

En wat me echt verbaasde, is dat we in twee weken tijd al twee keer producten bij de Albert Heijn hebben gekocht die al over de datum waren. Een keer de vis, en een keer het ‘verse’ vruchtensap. Ik dacht altijd dat we daar niet aan deden, in Nederland, en zeker niet bij de duurste supermarkt. In Hongarije en de VS leerde ik dat ik op de houdbaarheidsdata moest letten. In NL lette ik daar nooit op.

Tsja. Veranderingen.

 

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
22 juli 2012 om 12:59

http://youtu.be/pl3vxEudif8

Elja Daaeantwoord
22 juli 2012 om 23:29
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Haha! Chchchchanges…

Lauraantwoord
21 juli 2012 om 23:27

Ik stoor me ook aan die glucose fructose-stroop en andere chemische toevoegingen in al die producten. AH heeft ook biologische baby diksap, daar zit het niet in..

Elja Daaeantwoord
22 juli 2012 om 23:26
– Antwoord aan: Laura

Meteen gekocht!! Dank voor tip!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.