Van online naar offline – 2

Ik kijk terug op 10 dagen Nederland vol met inspirerende ontmoetingen. Het is heel gek om in Nederland te zijn, kijkend vanuit mijn nieuwe wereldblik. Toen ik uit Nederland vertrok (volgende maand 5 jr geleden) waren Twitter, Facebook en blogs nog helemaal geen onderdeel van mijn leven. Laat staan het fijne, waardevolle en bijzondere netwerk dat daaruit is voortgekomen.

Het dagelijkse leven heeft een hele andere dimensie. Alsof er een extra laag over het leven is heengekomen. Je weet dat overal mogelijke twitterbekenden zijn. En dat op het moment dat jij in de trein zit, in de winkel bent, op kantoor zit, misschien wel mensen in je buurt aan het twitteren zijn. Gelijkgestemde zielen, misschien wel. Die je nu ook direct kunt ontmoeten! Je kunt er tenslotte even een hashtag tegenaan gooien. Of naar een open koffie gaan. Of een tweetup. Of wat dan ook.

Voor jullie heel normaal, denk ik, om de online contacten ook eens offline te zien. Maar voor mij niet zo gebruikelijk. Dus ontmoette ik deze week een hele groep mensen die ik wel kende, maar niet ‘in het echt’. Zelfs collega’s! En het gekke is, als je zoveel contact hebt met mensen, al is het maar in een relatie bestaande uit berichtjes van 140 tekens, en je ziet elkaar in het echt, is het toch genoeg. Je hoeft elkaar niet eens uitgebreid te spreken om blij te zijn in elkaars buurt. Om elkaar even te kunnen zien. Alsof het de band die je al voelt, verder bestendigt.

Het moet niet gekker worden, met dat online gebeuren.

PS #iederedagbloggen niet gelukt gisteren! Slecht, slecht, slecht. Te veel inpak- en reisstress na een heerlijk (maar laat) avondje met collega’s. Ik neem het mezelf maar niet kwalijk. Vandaag ondanks jetlag toch maar weer een blogje live.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacobjanvoermanantwoord
7 januari 2012 om 11:13

Het gekken is dat ik via twitter en blogs het gevoel heb echt contact te hebben met mensen. Ik had je graag even gezien omdat even life te zien, maar het paste niet in mij dag. Toch doet het feit dat ik je nooit gezien hb niets af aan het gvoel dat ik je wel degelijk ontmoet heb.

Elja Daaeantwoord
8 januari 2012 om 18:23
– Antwoord aan: Jacobjanvoerman

Voor mij net zo!!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.