Tot over een jaar dan maar

Foto: deathtothestockphoto.com

“Elja”, zei de uitgever – Geerhard – tegen me, “ga maar uit van een jaar”.

We hadden het over mijn nieuwe boek. Want eindelijk, eindelijk, eindelijk heb ik een idee. Met dank aan de leuke mensen van het UWV, waar ik een reeks trainingen gaf en die me ongelofelijk inspireerden door hun enthousiasme en bevlogenheid. En wiens vragen me op een idee brachten.

Het Idee, zelfs.

Maar ja.

“Zo’n boek”, zei Geerhard, “daar moet je echt de tijd voor nemen. Met mensen praten. Lezen, onderzoek doen. Dat heb je in een paar maanden niet gedaan.”

Ik viel even stil.

Een jaar?! Maar ik wacht al zo lang op dit idee. Op Het Idee!

Ik ben, zoals hij heel goed weet, meer iemand van de paar maanden. Hop. Het is niet alsof ik er nog niet lang genoeg over na heb gedacht.

De eerste aantekeningen die ik heb gemaakt zitten in mijn map in Evernote (mijn notitiesysteem). ‘Boek 3’, heet die map. Ze stammen uit februari 2016, toen ik voor het eerst weer in gesprek ging met Geerhard na boek 2. “Er zit nog een boek in jou.”, zei hij, en daar was ik het mee eens. Maar soms duurt het even. Kennelijk.

Maar eerlijk is eerlijk.

Ik heb wel veel nagedacht maar niet specifiek over dit onderwerp. Dit Idee is eigenlijk heel nieuw. En totaal anders dan al die andere ideeën en gesprekken in mijn mooie notitiemap genaamd ‘Boek 3’.

Ik ben niet de enige die even nadenkt over zijn boek. Want ik ben net begonnen aan het nieuwe boek van Jarno. In het voorwoord zegt hij: “Het zal ergens begin 2015 zijn geweest dat ik actief informatie begon te verzamelen over kunstmatige intelligentie.” Zijn boek is dus ruim 2 jaar later gepubliceerd. Ik kan maar beter een voorbeeld aan Jarno nemen, dus.

Ik kan het me nog herinneren, Jarno. En ik bewonder de zoektocht en het doorzettingsvermogen en het geduld. En de kennis!

Het punt is: ik zou VANDAAG een boek kunnen schrijven.

Sterker nog, ik schrijf ook ieder jaar een boek vol. Op dit blog.

Maar dat is niet genoeg. Ik wil een soort van Magnum Opus. (Nou ja, niet echt want dat klinkt zo definitief alsof het daarna allemaal niets meer wordt, een beetje zoals mensen die zeggen de hun trouwdag de mooiste dag van hun leven was) (no offense).

Maar wel echt een Boek. Een Nieuw Idee. Een nieuw concept. Iets dat mensen aan het denken zet.

Geerhard heeft gelijk.

Dus over een jaar of zo zien jullie me wel weer hier.

Tot dan.

🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Frankantwoord
18 november 2017 om 08:34

Is er een reden om je boek niet hier te schrijven? Publiek, open en onderzoekend? Doe als Seth Godin. De hardcopy of winkelversie zal echt niet in kwaliteit achteruitgaan. Sterker nog, je versterkt het geloof dat ik straks naar de winkel moet klikken/swipen omdat ik hier al zoveel goeds heb gelezen in aanloop naar het eindresultaat.

Elja Daaeantwoord
20 november 2017 om 14:03
– Antwoord aan: Frank

Goed punt Frank. Ik twijfel een beetje. Met name omdat het idee nog te vaag is en ik het zelf wil ontwikkelen voor ik er mee naar buiten ga. Ik kan nog onvoldoende stelling nemen en wil mijn idee niet omver laten blazen voordat ik goed en wel begonnen ben. Het is ook een beetje de angst voor mensen die aan de haal gaan met mijn idee, denk ik. Belachelijk om vanuit angst te handelen maar daar heb je het. 🙂 Ik ben nog aan het denken over een format om het onderzoek dat ik doe toch hier te delen onder de noemer van dat boek. En of het niet op een nieuw domein zou moeten, als los project.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.