Snapchat is je rondje langs de wereld in 20 minuten

Wat heb jij het afgelopen half uur gedaan, Elja?

Oh, ik was even op Macao. Met Paris Hilton. Ze was DJ op een feestje.

snapchat paris hilton
Snapchat: parishilton

En toen was ik even naar de Mont st Michel. Met een vogel die ik van Snapchat ken.

snapchat lee
Snapchat: leeabbamonte

Ik heb even in de VS rondgehangen met een beroemde investeerder.

snapchat justin
Snapchat: justinkan

Toen ging ik even bij Larissa langs, in China.

snapchat larissa
snapchat: larissaloman

En ik loop iedere dag even met mijn vriendin Anna-Maria mee naar kantoor, ook heel gezellig.

snapchat puurevents
snapchat: puurevents

Tussenstop in Berlijn…

snapchat wat te doen in berlijn
snapchat: emmaberlijn

Zo. Dan ga ik nu ontbijten. Thuis. Heel saai eigenlijk.

snapchat: eljadaae
snapchat: eljadaae

Ik was al verliefd op Instagram omdat ik de hele wereld in mijn iphone had zitten.

Iedere dag een stroom mooie foto’s van verre bestemmingen en gewone levens.

Maar met Snapchat is dat nog net iets meer, iets echter.

Rondje langs de wereld in een paar minuten.

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

AnjaVGantwoord
29 juni 2016 om 10:18

Als ik dat zo zie, denk ik: het is alleen maar een visueel Twitter. Ik heb nog niemand gevonden die mij kan vertellen wat dat inhoudt: bereikbaar zijn via Snapchat, en waarom ik dat zou willen? Kan jij me zeggen waar ik het antwoord vindt? Pretty please? 🙂

Elja Daaeantwoord
1 juli 2016 om 12:06
– Antwoord aan: AnjaVG

Het is absoluut niet te vergelijken met Twitter. Ten eerste is het voor veel mensen veel meer een messaging app dan een social media kanaal. Ten tweede is de interactie en het delen van content totaal anders (of afwezig). En ten derde zijn zowel de vorm van de content als de finesse totaal anders. Het is echt wezenlijk anders, maar daar kom je pas achter als je het echt gaat gebruiken, merk ik.

AnjaVG
1 juli 2016 om 13:15
– Antwoord aan: Elja Daae

Mag ik even advocaat van de duivel zijn hier want, sorry, maar dat zijn een beetje vage antwoorden.

Zowat alle apps zijn socialmedia-apps op het moment dat een grote groep gebruikers zit erin vastbijt. Dat is de basis van sociale media. Snapchat is daar niet anders in. De overweldigend grote groep gebruikers, jongeren onder de 19 jaar, zijn het absoluut niet met je eens.

Dat de interactie tussen gebruikers en het delen van content anders is dan Twitter is logisch vanuit de essentie van snapchat: tijdsgebonden. 10 seconden tot 24 uur en daarna is je content verdwenen. In theorie. Want er zijn inmiddels legio manier om die content toch op te pikken en eindeloos te delen en eindeloos te laten circuleren op het net, net als met alle andere socialmedia-uitingen. En wat de interactie tussen gebruikers betreft, die is niet anders dan op Twitter. aan de ene kant een kleine groep populaire figuren die een grote groep dwepende volgelingen hebben en weinig aan interactie doen. Aan de andere kant een grote groep mensen die het medium vooral gebruiken om hun mening te ventileren. Sommigen daarvan stellen beschaafde discussie op prijs. Het merendeel niet. Het verschil? Zeg het met nietszeggende beelden in plaats van met nietszeggende oneliners.

Ten derde, de finesse is anders? De finesse van wat?

Zoals ik het nu (maar ik ben altijd op zoek naar genuanceerde meningen om mijn visie bij te stellen) zie, is Snapchat een medium dat egoïstisch en narcistisch van nature is. Wie niet geïnteresseerd is in dialoog of de mening van anderen, vindt Snapchat geweldig. “Kijk mij eens! Kijk mij eens overal bij zijn!”

Hoe Snapchat zakelijk een voordeel zou zijn als minderjarigen niet je doelgroep zijn, weet ik nog steeds niet.

Elja Daae
2 juli 2016 om 22:46
– Antwoord aan: AnjaVG

De leeftijd van gebruikers is hard aan het opschuiven, net als eerder gebeurde met Facebook en Instagram. En qua vergelijking: het lijkt net zo op Twitter als Instagram op Twitter lijkt of Facebook op YouTube.

Ik ken niemand die een ‘mening ventileert’ op Snapchat. Daarom is het juist zo leuk!

Zo simpel is dan gelukantwoord
11 juni 2016 om 16:38

Hmmmm… Ik volg eigenlijk alleen een aantal vrienden op snapchat. Ik denk dat ik daar toch eens verandering in moet brengen. Een rondje om de wereld lijkt mij ook wel wat!

Elja Daaeantwoord
12 juni 2016 om 17:17
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

Ja dat is leuk hoor! Zo zie je nog eens wat en kom je nog eens ergens! @natgeo is een goede, dan mag je mee met de fotografen de wereld over. Of whitehouse, mee met president Obama in de presidential plane.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.