Offline bloggen (2)

[Met terugwerkende kracht gepubliceerd. Zie ook deel 1]

Het is wel gek hoor. Bloggen als je niet online bent. Dan is het eigenlijk meer schrijven. Het is dat ik weet dat ik het ga publiceren als ik weer internet heb!

Misschien is dat wel de clou, van dat iedere dag bloggen. Dat je het voor jezelf doet, betekent dat het niet uitmaakt of je gelezen wordt. Dat het niet uitmaakt zelfs, of het online staat of komt. Wat telt, is dat je het doet.

Het raarste aan iedere dag bloggen is als je, zoals ik nu, geen idee hebt van wat je gaat schrijven. Dat je eigenlijk niets te melden hebt. Dat je gewoon gaat zitten, en gaat schrijven.

Laten we wel wezen, waarom zou je? En waarom zou je dat je lezers aandoen, ook? Je zou het kunnen opvatten als pure arrogantie, de tijd van lezers te verdoen gewoon omdat jij vindt dat je moet bloggen.

In dat boek dat ik heb geschreven (ligt bij uitgever) probeerde ik dat uit te leggen. Dat je gewoon door moet bloggen, wat mij betreft. Dat je er op moet vertrouwen dat je altijd iets te melden hebt. Dat kwantiteit niet wil zeggen dat je geen kwaliteit biedt. Maar ik zou deze blog post toch ook geen kwaliteit willen noemen. Dus wat dat betreft…mag ik mensen dan wel aanraden om altijd maar te bloggen?

Dilemma, dilemma.

Het is ook arrogant om je gedachten gewoon maar weer de wereld in te slingeren. Ook al zeg je erbij dat niemand het hoeft te lezen, als ze niet willen. Als jij tot deze in gekomen bent, is het al te laat, tenslotte.

Het is me wat, dat bloggen zonder dat je zelfs maar online bent. Zo maar iets om te overpeinzen, op deze zaterdagavond ergens in Gelderland in een vakantiepark zonder wifi…*

 

* Over dat vakantiepark, he? Ik zat me vandaag af te vragen waarom ik nooit negatieve reviews schrijf. Dit vakantiepark bijvoorbeeld, zou ik niemand aanraden. Noch het bijbehorende pannekoekenrestaurant. Maar ja. Je gunt het mensen die hier werken wel, natuurlijk. En het dorp waar al die vakantiegangers hun geld uitgeven, dat is natuurlijk ook gewoon gebaat bij bezoekers hier. Lastig, hoor. [Nee, dat is niet omdat ze geen wifi bieden! Alhoewel dat natuurlijk wel een beetje een noodzakelijke behoefte is voor mensen tegenwoordig…

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
3 februari 2013 om 18:51

Ik begin me nu toch af te vragen in welke uithoek van Gelderland je terecht bent gekomen. Mocht je ooit nog eens online geraken, dan hoor ik dat graag. 
En bloggen om te bloggen en op die manier je gedachten de wereld in te slingeren is wat mij betreft oké. Alleen leest het bij de een plezieriger dan bij de ander. Kwestie van smaak.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.