Nieuwjaarsonrust

half blogIk voel me onrustig, op deze laatste dag van 2014.

Ik ben er na een ochtendje nadenken in bed ook achter hoe dat komt.

De afgelopen pak hem beet 9 jaar hadden we bijna ieder jaar grote dingen om naar uit te kijken. Waaronder 3 babies en 4 verhuizingen. En zelfs als we een jaar niet verhuisden, wisten we natuurlijk wanneer we dat ongeveer wél zouden doen.

Mijn werk ging goed, zonder druk. Ruimte om nieuwe dingen te proberen. Blije klanten. Vooral in de eerste jaren van ons expatbestaan was alles wat ik opbouwde ‘mooi meegenomen’.

Nu gaat mijn werk nog beter dan destijds – het heeft een hele andere vorm en een hele andere omvang – maar er staat wel meer druk op dan voorheen.

Het gekke aan ondernemen is dat er niets gebeurt als jij niets doet. Dat er niets groeit als jij niet zaait (en knalhard werkt). Dat er geen nieuwe producten komen als jij ze niet maakt. En geen klanten als jij ze niet vindt of door hen gevonden wordt.

De grote (positieve) zaken in het leven moet je zelf tot stand brengen, zelf creëren.

Gaan we doen.

Ook in 2015.

Een beetje onrust is ook weer motiverend. Houdt je scherp. Houdt je bezig…

 

Ik wens jou en de jouwen een veilig, voorspoedig en gezond jaar!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.