Mooi is het, het online leven (he Cor?)

serendipiteitIk kreeg net een telefoontje. In Istanbul dus. Ik hoorde de telefoon helemaal niet overgaan maar F. hoorde het en sprintte even naar binnen. Waaruit jullie inderdaad kunnen concluderen dat het weer hier mooi genoeg is om buiten te eten! Maar ik wil jullie niet jaloers maken of zo, hoor.

Anyway.

“Met Cor Noltee”, hoorde ik aan de andere kant van de lijn. “Het is vandaag complimentendag dus…”.

Het gekke is dat ik niet eens precies weet wat Cor doet. Alleen dat hij veel weet over creativiteit. Dat weet ik omdat hij er over schrijft. Maar dat weet ik met name omdat hij als blogger zo origineel is. Echt een original thinker. Een genot om te lezen.

Zo’n actie als vandaag, wie doet dat nou? Je volgers en bloggers die jij volgt gewoon serieus bellen en mailen, mensen die je helemaal niet kent? Cor doet dat dus.

Nou ja, dat is ook relatief. “Toevallig” [dat moet even tussen haakjes. want ik was er al lang achter, en velen van jullie met mij denk ik dat je in je onlinewereldje als blogger continu op dezelfde gedachten komt als je medebloggers. Je beïnvloedt elkaar continu. Gek genoeg denk je telkens met zijn allen in dezelfde richting, getriggerd door elkaar. Heel vreemd fenomeen. Maar ook heel gaaf, het Grotere Bewustzijn] …

waar was ik?

…ja toevallig, daar. Nou. Toevallig dus, zat ik vanochtend te denken dat ik bij bloggers als Cor het idee heb dat ik ze ken ook al heb ik ze nooit ontmoet. Of bij Jacob Jan. En soms blijkt dat ook te kloppen, want Henk Jan (en als je die link opent blijkt dat Henk Jan ook net weer over Cor aan het bloggen was! Zie je? Zie je? Zie je?) of Frank [dat is een link naar de post waardoor ik Cor ‘ontdekte’, en het was dus dit artikel waardoor ik hooked was!) blijken ook te zijn zoals ze bloggen en te bloggen zoals ze zijn.

En Cor ook, weet ik nu.

Het cirkeltje is weer rond.

En weet je Cor, toevallig (daar is’ie weer!) had ik voor jou ook een cadeautje gemaakt, laatst. Hier. Zie je wel? Het is iets moois, het online leven.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

9 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Waarheen, waarvoor, waartoe – Elja Daaeantwoord
27 april 2013 om 20:30

[…] even over dat blogbewustzijn van gisteren. Zie ook de comments van Peter en Jacob Jan. Hoe zit […]

Jacob Jan Voermanantwoord
27 april 2013 om 09:59

ja, jij zit met je “blogbewustzijn” heel mooi tussen twee van mijn posten in.

Ik schreef vandaag over dromen vergeten, en ik denk dat bloggen een manier is om ze weer te vinden.

En dit is wat ik ooit schreef over blogbewustzijn:

http://jacobjanvoerman.nl/bloggen-er-staat-meer-op-het-spel-dan-je-denkt/

en daar zit een vervolg op, in mijn hoofd.

Peter Pellenaarsantwoord
27 april 2013 om 09:15

Mooi, die gedachte over dat Grotere Bloggers Bewustzijn. Daar ga ik wat verder over nadenken.

Elja Daaeantwoord
27 april 2013 om 19:48
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Ja ik ook. Ik heb het nog niet helemaal goed verwoord. Maar ik merk het heel vaak, dat de mensen die ik lees en die mij lezen dezelfde gedachtenpatronen lijken te volgen. Die dan net een stap verder gaan dan waar we daadwerkelijk over hebben geschreven, snap je? De volgende stappen in een ontwikkeling, of zo. …

Peter Pellenaars
28 april 2013 om 07:17
– Antwoord aan: Elja Daae

Ja, zoiets is het inderdaad. Het sprak mij denk ik onbewust ook aan omdat ik deze week zat te lezen in The Information van James Gleick, en daar was ik bezig in het hoofdstuk dat over ‘memes’ gaat:
“Een meme is een begrip uit de memetica en betekent een idee dat zich onder informatiedragers verspreidt (tot nu toe voornamelijk menselijke hersenen en sociale netwerken), en wordt ook wel omschreven als een besmettelijk informatiepatroon. In meer specifieke termen: een meme is een zichzelf vermeerderende eenheid van de culturele evolutie, zoals eengen de eenheid is van de biologische evolutie.” [Wikipedia]

Wij zijn slechts (als bloggers) dragers/verspreiders van ideeën die via onze blogs van hot naar her springen om zichzelf te vermenigvuldigen. Een plaats te verwerven. Bestaansrecht op te eisen.

Ottoantwoord
26 april 2013 om 18:40

KILL JE KABOUTER // 32 Punten!

Elja Daaeantwoord
26 april 2013 om 20:29
– Antwoord aan: Otto

😀

cor nolteeantwoord
26 april 2013 om 18:10

Wat een fantastisch kadoooooooooo! dankjewel

Elja Daaeantwoord
26 april 2013 om 20:29
– Antwoord aan: cor noltee

Jij bedankt voor de inspiratie!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.