Macht heb je alleen als je het krijgt

Ik weet niet wat ik moet zeggen vandaag. Hier. Zo boos ben ik.

Anderen zeggen het beter dan ik. Mijn Twitter feed staat vol met mensen die vertellen hoe het zit. En die vechten voor vrijheid.

Waarom ik me zo druk maak?

Omdat ik in de VS gewoond heb. Omdat ik er vrienden heb wonen.

Maar ook omdat ik weet dat we 1 wereld zijn. 1 Mensheid.

Wat in de VS gebeurt, kan hier ook gebeuren. Het is een kwestie van tijd.

Af en toe denk ik dat het goed is, dat het zo gaat. Het maakt duidelijk dat er grenzen zijn aan wat we als maatschappij kunnen tolereren. Wat er gebeurt als je wegkijkt (alsof we dat nog niet wisten!?).

Maar ook wat er gebeurt: als je je druk maakt kan er veel gebeuren. Als je je uitspreekt. Als je de invloed die je hebt, gebruikt.

We hebben allemaal macht, in een democratie. We geven die macht aan de mensen die ons vertegenwoordigen. Of dat proberen we. En als we denken dat die mensen onze macht verkeerd gebruiken, kunnen we hem weer terugnemen.

Laten we hopen dat dat gebeurt.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.