Maak het verschil – met foto’s!

inspiratie om het verschil te makenTerugkerend thema, bij mij: wat draag ik bij? Hoe maak ik het verschil? Wat moet ik doen om de wereld beter te maken? Wat kan ik doen?

Maak het verschil

De man bij wie ik die workshop fotografie volgde gisteren (zie blog posts gisteren en eergisteren) die doet dat. De wereld beter maken. En gek genoeg doet hij dat door en via zijn foto’s. Zijn foto’s maken mensen bewust van wat er gebeurt op plekken waar ze nooit zullen komen. Maken zichtbaar wat humanitaire hulp daar kan uitrichten.

Maar het is meer dan dat: zelfs het simpelweg aanwezig zijn op die plekken, heeft impact, en maakt problematiek zichtbaar. En zelfs vertellen over wat hij doet, en wat hij ziet, aan mensen zoals ik, heeft impact.

[Off topic ideetje: vanuit iedere kleine actie en beweging, vanuit alles dat we maken en doen, ieder beetje energie dat we spenderen, gaat een kracht uit. Het geheel is groter dan de som der delen!

Thatcher vertelde dat hij werkt met organisaties die niets anders doen dan situaties aankaarten. Laten zien wat er gebeurt met bepaalde bevolkingsgroepen, in wat voor omstandigheden zij leven. Zodat de internationale politiek en humanitaire organisaties daar iets mee kunnen doen.

Ik zeg niet dat dat altijd gebeurt, of dat het altijd goed gaat, of dat die organisaties altijd bereiken wat ze willen bereiken. Maar wat hij doet, heeft impact.

 

De kracht van content

Content kan een krachtig middel zijn. Het kan zelfs helpen de wereld een stukje beter te maken! Of je nou dingen vertelt aan groepen, of foto’s maakt, of blogt, of boeken schrijft, of een facebookpagina bijhoudt die je gebruikt om mensen te informeren, of te inspireren, of te steunen.

Ik kwam net deze video tegen en ik dacht: het is niet alleen erg inspirerend om naar te kijken. Het is ook gewoon een voorbeeld van hoe krachtig content is, en hoe gaaf het is dat mensen over de hele wereld gewoon dingen maken omdat ze iets willen uitdragen. Omdat ze hopen anderen te inspireren en te steunen.

 

Het goede zal winnen van het kwade (naar aanleiding van dit artikel), dat geloof ik. Social media heeft zo’n impact. Die moeten we gebruiken ten goede.

Inspirerend weekend (ik heb de hele nacht gedroomd over foto’s maken en werd wakker met het besef dat ik alles wat ik wil zichtbaar kan maken met mijn camera, verhalen kan vertellen. Alsof de wereld twee keer zo groot is geworden).

Inspirerend leven.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
28 januari 2013 om 21:28

jaaaaa.

krijg ik inspiratie van (en had ik vandaag even heel hard nodig)

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.