Links of rechts maakt toch verschil

Vandaag is onze nieuwe au pair aangekomen op het station van Rotterdam. Ze komt uit Amerika maar reisde vanaf Brussel met de trein. En ik maakte een essentiële fout.

Een au pair, hoor ik je denken? Poepoenounou.

I know right?!

Nee hoor. Het tegenovergestelde is waar. Als je drie kinderen in de naschoolse opvang hebt, is een au pair vele malen goedkoper. En nee, wij vinden het niet erg dat er iemand bij ons in huis woont. Gezellig juist. We hebben op de zolder een mooie kamer met vide én er zat al een extra badkamer toen we ons huis kochten. Dus onze au pairs hebben de mooiste kamer van het hele gezin.

Het is natuurlijk wel een beetje spannend, een nieuwe persoon in je leven. Dat wel. Voor de meiden maar ook voor ons en de jongens. Gelukkig is het eigenlijk altijd goed gegaan. Onze kinderen vinden het heerlijk dat ze altijd uit school naar huis kunnen, altijd vriendjes mee kunnen nemen en dat ze lekker Engels kunnen spreken.

Het enige probleem is dat onze huidige au pair en ik bij Rotterdam CS stonden te wachten en haar niet zagen. Na een half uur begonnen we ons toch zorgen te maken. We stonden braaf bij de ‘kiss & ride’, waarvan ik van tevoren had geprobeerd uit te zoeken waar hij nou precies was en dacht dus dat ik het gevonden had. Maar gelukkig zagen we een bord toen we door het centrum reden. ‘K&R’. Makkelijk genoeg.

Jammer genoeg zagen we haar nergens.

Na een half uur was het mijn beurt om Rotterdam CS te doorzoeken. Ik liep naar de andere kant, bij de taxi’s. En toen wist ik het opeens weer.

In mijn email had ik duidelijk gezegd dat de kiss & ride LINKS was. Maar wij stonden RECHTS.

Ik keek nog eens goed. Ik had al 5 minuten lang rondgekeken, links. Maar toen ik me opeens realiseerde dat de fout bij mij lag, wist ik zeker dat ze er zou zijn. En ik zag haar inderdaad alsnog staan. Bedremmeld. Met een kapotte telefoon (die hadden we al tevergeefs gebeld). Op de stoep aan de overkant. Met twee grote koffers.

Zielig he. Mijn schuld.

Nog een goede reden om een au pair te hebben: ze zijn doorgaans een stuk georganiseerder dan ik als het aankomt op het regelen van het huishouden en de kinderen. 🙂

Alles is goed gekomen. Maar toch. Het maakt nogal uit he. Of je links zegt – of rechts!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.