Ik krijg de laatste tijd steeds meer comments onder een oud artikel. Een artikel uit november 2011 met als titel ‘Je blog promoten: hoe krijg je meer lezers op je blog?“.
Het stamt uit de tijd dat ik zelf nog niet iedere dag blogde.
Ik begin in dat artikel dan ook rustig over kwaliteit en kwantiteit. Haha! Een mens kan veranderen.
Ik dacht vanavond, na de zoveelste comment van een blogger die meteen een een linkje naar haar blog plugt, hoe komt dat toch, al die comments? Nou, makkelijk eigenlijk: een hoge positie in Google.
Ik vond het eerst maar stom, al die links naar andere blogs.
Maar toen dacht ik: sharing is caring. Dus. Ik laat ze gewoon maar staan.
Ik sta er ook nog met een artikel uit 2010, recht onder het andere artikel. Daar krijg ik minder vaak reacties op. Dat bewijst dan maar weer eens dat die eerste paar resultaten op de eerste pagina uit Google het belangrijkst zijn als je verkeer wilt krijgen uit Google.
En dat echte content, oprechte content, scoort.
En dat je blog promoten het beste kan in een artikel over je blog promoten…
- Yogamatje - 20 mei 2023
- Aiiiiiiiiiii - 11 mei 2023
- Anoniem bloggen bestaat straks niet meer echt - 3 april 2023
Interessant artikel. Roept bij mij alleen enige verwarring op…. ik verkeerde in de veronderstelling dat links in comments eigenlijk altijd no-follow zijn, dus afgezien van het directe verkeer voor Google in ieder geval niet veel meerwaarde bieden. Dus dan kan ik hier wel iets tikken over mijn site (bijvoorbeeld http://www.lekkerlezen.net), maar qua google schiet ik er dan toch weinig mee op?
Hoi Jeroen, die hoge positie in Google heeft met hele andere dingen te maken, waaronder anciënniteit vermoed ik. Maar de reden dat mensen links achterlaten is natuurlijk gewoon dat ze daarmee mijn lezers naar hun blog proberen te trekken. Onder dat artikel laat ik die links staan, onder dit artikel haal ik ze weg. 🙂
Ik heb het artikel net nog even doorgenomen, het is gewoon qua inhoud ook relevant. Het spammen van linkjes in de comments is een beetje jammer en in blogosphere eigenlijk not done. Misschien dat je dat kunt opnemen in het artikel? Alleen reageren als je een relevante reactie hebt, en nooit je url in een comment vermelden? Het is toch een beetje als de groeten doen aan je moeder, terwijl je door het NOS journaal wordt geïnterviewd.
Hahahaha! Mooi gezegd Paul! Tsja, ik weet niet, het is misschien te laat nu om ze weg te halen? Wat vind jij? En zo’n waarschuwing doet zo’n afbreuk aan de toon van dat artikel vind ik. Ook al zou het waarschijnlijk wel helpen!
Elja, de beste oplossing is misschien om een nieuw artikel er aan te wijden. Iets over de do’s en don’ts bij het promoten van je blog. Gezien jouw hoge notering, ken jij vast de SEO trucjes om dat artikel bovenin de zoekresultaten te krijgen 😉
Hahaha. Tsja, NU zou ik daar bewust op inspelen, ja, die SEO-dingen. maar heb ik geen zin in Paul!! :))
Ha, wat grappig om te zien! En dat zo’n artikel dus nog hartstikke relevant is. Ook juist nu denk ik, nu je er als blogger toch uit wilt springen en alles om bezoekersaantallen lijkt te gaan (?). Ik heb mijn persoonlijke nieuwe uitdaging in 2015: proberen iedere dag te bloggen. 😉
Gogogo! 🙂
Shit, ik had dus eigenlijk steeds linkjes in mijn comments moeten zetten? 😉 Wel tof dat je ze laat staan!
In mijn comment systeem is er gewoon plek om een URL achter te laten. Daar kunnen ze dan de link achterlaten. Een extra link in de comments accepteer ik daarom heel vaak niet. Er zijn ook bloggers die commentluv gebruiken. Dan komt er automatisch een link naar je nieuwste blogpost onder je reactie te staan. Dat heeft wel wat, in het kader van delen en gunnen, in elk geval. Al zou ik der zelf toch nog steeds niet voor kiezen.
Tsja. Ik haal ze meestal ook weg, bij andere artikelen, maar bij dat artikel dacht ik op een gegeven moment, nou ja. Vooruit dan maar.
Ha, mooi om dit te zien.
Grappig he?? Contentmarketing in de praktijk. 🙂