Is een emailhandtekening ouderwets? En elkaar bellen ook??

emailhandtekeningDe laatste tijd moet ik veel mensen bellen. Althans, dat moet niet, maar ik wil van alles afstemmen en dat gaat handiger via de telefoon. Mijn eerste (*echte) manager H., inmiddels een vriend, zei het al toen ik nog voor hem werkte: “Bellen, Elja. Gewoon bellen.”. Soms is het slimmer, sneller, fijner en effectiever om gewoon even te bellen. En gewoon leuker, dat ook.

Het is natuurlijk heel fijn dat iedereen in mijn zakelijke omgeving net als ik online leeft. Ik kan ze behalve in de email zo op Twitter, LinkedIn, Skype en Google+ vinden. En vaak ook nog in Facebookgroepen en zo. Maar behalve bij LinkedIn staan daar meestal geen telefoonnummers vermeld. En zul je net zien: heb je een hangout, een skypegesprek, een gotomeeting afgesproken, ken je de skypenaam van die ander niet, ben je niet aan hun circles toegevoegd, doet de gotomeeting-link het niet, kun je niet hangouten… Sjongejongejonge. Wil je even bellen – kan het niet!

Wat is het probleem?

Het probleem is dat nog maar weinig mensen uit mijn online wereld een emailhandtekening gebruiken. Ik heb de afgelopen week drie keer een probleem gehad omdat ik mensen niet kon bereiken. Geen telefoonnummers te vinden. Helemaal geen handtekeningen in de email zelfs, of soms alleen naar de website.

Ik was wel verbaasd hoor. Ben ik nou zo ouderwets? Mis ik iets? Is de tijd van de telefoon passé?

Willen mensen niet meer gebeld worden?

Is het misschien zelfs ongehoord, zo’n telefonisch contact? Vinden mensen het te opdringerig, te storend??

There’s more to a signature than meets the eye

Ik voeg, heel ouderwets, mijn emailhandtekening zowel zakelijk als privé automatisch aan mijn emailberichten toe. Nou ja, automatisch, helaas kan ik maar niet ontdekken hoe je in Apple Mail automatisch je handtekening aan je email toevoegt dus de kans bestaat dat ik het wel eens vergeet. Maar in mijn zakelijke mail (via Google apps) zit standaard een handtekening.

Dat is overigens niet alleen handig voor als een ontvanger je telefoonnummer nodig heeft. Maar ook voor jezelf: je kunt er mooi links inzetten naar je blog of andere informatie delen. Ik zie steeds meer mensen die bijvoorbeeld hun meest recente artikel op hun eigen blog of een gastblog erbij zetten. En links naar hun Twitteraccount, LinkedIngroep, etc.

Anyway. [zoals ze in de VS zeggen als ze even een bruggetje moeten slaan naar de afronding]

Ben ik nou gek? Gebruiken jullie een emailhandtekening? En zo niet, waarom niet? Zijn telefoontjes nog wel sociaal wenselijk???

*Ik heb ook nog in een tijdelijke functie, voor mijn eerste echte baan, met een manager te maken gehad. Het was voor mijn afstuderen, dus ik reken hem niet mee. [ik acht de kans dat hij dit leest erg klein hoor.] Ik verkeerde toen overigens in de veronderstelling dat alle managers zo waren. Helaas, want ik was een beetje bang voor hem. En ik niet alleen! Maar toen kreeg ik mijn eerste echte baan, met H. als manager. Opnieuw dacht ik dat alle managers zó waren. Bleek ook niet te kloppen: ik had toevallig met twee uitersten te maken gehad. Go figure. Maar goed. Dat was even een zijspoor. 

*Image: Sebastien Wiertz

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
18 november 2012 om 15:50

Leuk om te lezen Elja, ik zat juist van de week weer te priegelen om een soort handtekening visite kaartje aan te maken in mijn mailprogramma. Dat had ik radicaal gedelete met het opheffen van mijn zaak, voordien zag het er altijd heel mooi en tiptop aantrekkleijk uit. Nu wil ik het weer, mijn tijd/ik lijk(t) rijp voor weer wat meer in de wereld te zijn, al vind ik gebeld worden op zich nog erg anstrengend, maar dat heb ik altijd gehad. Er zijn maar een paar mensen, goede vriendinnen, bij wie ik dat niet heb en ik vind het heerlijk dat ik zo weinig, en dan liefst nog maar alleen voor praktische afspraken, gebeld wordt. Skypen met een paar vrienden die in het buitenland zitten, met mijn zoons vader, trouwens ook een vriend inmiddels, dat doe ik af en toe wel. 

Kitty Kilianantwoord
15 november 2012 om 22:40

Apple mail >> ga naar preferences >> ga naar signatures >> voeg account toe en dan email handtekening

Elja Daaeantwoord
16 november 2012 om 07:27
– Antwoord aan: Kitty Kilian

Hoi Kitty, ja, dat heb ik natuurlijk al! 🙂 Voor iedere account een andere. Alleen voegt Mail ze niet automatisch toe aan mijn emails…

Hendrik-Jan de Witantwoord
15 november 2012 om 20:13

Leuk zijspoor. Je hebt wel geboft om gelijk de uitersten naast elkaar te hebben. Over managers kun je een hele blog wijden. En bellen mag altijd. Mits ik natuurlijk niet in een hangout zit of op de bank televisie kijk.

Elja Daaeantwoord
16 november 2012 om 07:30
– Antwoord aan: Hendrik-Jan de Wit

Ja, grappig he? Bij de ene manager (die op een andere verdieping zat dan de rest van het team, wij in een uithoek beneden, en hij op een prachtige plek met uitzicht boven) schrok je als je zijn telefoonnummer in je telefoonscherm zag. Bij de andere zou je willen dat je de hele dag bila’s had! 

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.