(Instagram je) Voor mij of voor jou?

instagram EljaIk weet zeker dat ik dit eerder geschreven heb: voor mij of voor jou? Ik denk dat het over bloggen ging. En over mezelf. Maar iedere dag wordt die vraag relevanter. Hoe meer mensen berichten de wereld in sturen. Hoe groter platforms als Instagram worden. En hoe meer Instagram op Facebook begint te lijken.

Voor wie doe je het?

En waarom?

Ik zie foto na foto en denk: waarom?

Ik wil graag delen in je blijdschap. Over je kinderen, je tuin, je bloemen, je vakantie, je mooie lijf, je lekkere eten, je goede conditie.

(ik val er zelf ook aan ten prooi, die behoefte om op te scheppen)

Ik wil ook graag delen in je bedrijfsfeestje, je prijzen, je nieuwe klanten, je knappe collega’s, je vrimibo, je gezellige lunches.

Maar ergens wringt het.

Ergens voelt het toch alsof het daar niet om gaat.

Draait het om het delen van wat ons plezier geeft? Of is het iets anders? Is het meer: overtuigen? Bewijzen?

Is het voor mezelf?

Of voor die ander?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.