Inspiratie fascinatie

  • Afteldag: 12/22
  • Aantal woorden: 35.967
  • Aantal pagina’s: 81
  • Aantal hoofdstukken af: 3,5

Je hoofd draait door

Ik had het een beetje druk de afgelopen dagen. Geen tijd om te schrijven. Ik had nauwelijks tijd om te slapen! Dus schrijven stond op de laatste plaats. Even pauze.

Het voordeel van de drukte (ik gaf een aantal trainingen en workshops) is dat ik zo’n 5 tot 6 uur in de auto zat. En ik-weet-niet-hoeveel podcasts luisterde. En op heel veel ideeën kwam.

Toevallig zag ik vandaag in mijn LinkedIn-feed vandaag achter elkaar berichten over ‘Big ideas’ en hoe je ze krijgt. Kennelijk is dat een typische oudejaarsthema, net als trends? maar het verbaast me ook niet. We kijken vooruit naar het nieuwe jaar. En zijn op zoek naar ideeën. Zo gaat dat.

Fascinerend principe, ‘inspiratie’.

Ik kom niet alleen in de auto op ideeën. Het gebeurt op allerlei momenten. Op de fiets. Onder de douche.  Helaas vrijwel altijd momenten dat ik ze NIET op kan schrijven. Tenzij ik toevallig in de file even snel tussendoor iets in de telefoon kan typen in de hoop dat de automatische woordenmaker er iets van maakt dat ik later nog herken.

Hoewel ik liever drie dagen lang had geschreven, merk ik dat het ook wel goed is om even te stoppen. Terwijl je stopt, draait je hoofd door. En dat kan goede ideeen opleveren. Meer richting, Details.

Hoewel het ook kan zijn dat alles TOTAAL gaat falen natuurlijk, ha! Dat moet nog blijken, of er nou echt iets goeds uitrolt. Misschien ben ik wel zo iemand die zichzelf totaal voor de gek houdt. Dat als de uitgever het leest blijkt dat ik niet te volgen ben. Hmmm. Ik houd er rekening mee hoor.

Onward!

Aftelblog

Ik lever over 20 dagen het concept van mijn derde boek, getiteld ‘Super social’, in bij de uitgever. En ik tel af met blogs. Voor mezelf en voor het nageslacht. Hier vind je de rest:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Kitty Kilianantwoord
18 december 2018 om 13:02

Grinnik. Het totale falen. En wat dan nog? Dan heb je weer wat geleerd.
PS. Super social vind ik een super titel: enthousiast en warm.

Elja Daaeantwoord
19 december 2018 om 14:20
– Antwoord aan: Kitty Kilian

Tsja. Is ook zo. Falen is balen maar meer ook niet! Dank – erg gaaf om te horen! Ik begin er zelf ook aan te wennen 😀

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.