Ik moet nog bloggen

Iedere avond zeg ik tegen mezelf of tegen Flap: “Ik moet nog bloggen.” Vooral als het al later is op de avond en ik heb eerst nog zitten werken. Want als ik niet hoef te werken dan blog ik meestal voordat ik iets anders ga doen, zoals TV kijken.

[hoe doe ik dat eigenlijk als ik savonds iets anders aan het doen ben? Uit eten, of naar vrienden? Hmmm… dan blog ik meestal overdag al, geloof ik]

Het klinkt wel erg, ik moet nog bloggen. Alsof ik mezelf enorm onder druk zet. Maar dat is helemaal niet zo. Het is superleuk om te doen, dat ten eerste. En het is lekker om jezelf te pushen, je grenzen te verleggen.

Ik ben er wel achter: voor mij is de sleutel tot goed bloggen (over wat ‘goed’ is, heb ik inmiddels ook hele andere ideeen gekregen) iedere dag bloggen. Iedere Dag Bloggen.

Exit blogtrucjes

Weet je waarom?

Omdat je, als je iedere dag blogt, geen tijd hebt voor al die trucjes. Die trucjes van al die succesvolle bloggers over hoe het moet. Zo-Word-Je-Succesvol-Blogger. Dat.

Nou ja, misschien zijn er wel mensen die tijd hebben voor iedere dag bloggen. Misschien als je ervoor betaald wordt en je hebt uren de tijd. Maar anders niet. Anders moet je de hele tijd presteren, iets afleveren. En dan voldoe je niet altijd aan ‘het optimale format’. Je weet wel – Hoe Het Moet. Ik heb echt lijsten en lijsten en lijsten met favorites helemaal tjokvol met Hoe-Het-Moet-tips. Toen dacht ik nog dat ik daar wat aan zou hebben.

Haha! Ik zeg: gooi ze allemaal maar weg. Het enige trucje ben jij. Jijzelf. Jouw passie. Jouw manier van denken. Jouw manier van schrijven/geluid maken/fotograferen/illustreren/interviewen of wat je dan ook doet op je blog.

Als je op de links klikt, kom je op blogs die stuk voor stuk fantastisch zijn. Omdat ze zijn wat de bloggers zelf zijn, omdat ze laten zien wat hun passie is.

Verdienen ze er geld mee? Een paar wel (niet direct met hun blog, maar het helpt hen bekender te worden). De rest NOG niet. Gaat komen, als ze dat willen.

Ik moet nog bloggen – iedere dag

No More Trucjes, mensen. Blog met je hart, blog met je passie, dan zit je altijd goed. Enne, blog iedere dag. Echt. Het is geweldig.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

7 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Een blast from the past | Elja Daaeantwoord
30 april 2012 om 04:37

[…] door mijn Facebook timeline te scrollen. Op zich al een nutteloze bezigheid. In plaats van bloggen (ik moest nog bloggen… ) of met Flap praten over onze plannen. Of een heleboel andere dingen die ik zou kunnen […]

Surprises « Ariadnesdraadantwoord
27 april 2012 om 01:00

[…] om nog meer te schrijven. Gaandeweg sneuvelen er blogvoorschriften : voor jou geen niches, of bloggen doe je zo’s. Out of the window ermee […]

Rianneantwoord
26 april 2012 om 21:18

Grappig; ik zeg ook wel eens ‘oh jeej! ik moet nog bloggen’ terwijl dat helemaal niet als een verplichting voelt, maar ik vind het zo ontzettend leuk om te doen =D

Ariadnesdraadantwoord
26 april 2012 om 20:34

Die passie is er wel, dat iedere dag bloggen niet. Vooralsnog.

Roxanneantwoord
26 april 2012 om 12:57

Iedere dag bloggen lukt me om de één of andere reden niet. Dat heeft ongetwijfeld te maken met perfectionisme. Misschien niet zo zeer ‘hoe het moet’ maar wel mijn eigen standaard. Ik wil geen onzin vertellen. Wel is het zo dat ik meer kan bloggen dan ik nu doe. Ik vergeet vaak weer wat ik wilde vertellen en daarom ben ik vaker steekwoorden op gaan schrijven. Dan vergeet ik het niet. Vaker bloggen dan 2 keer per week voelt wel goed. Daar wil ik wel mee doorgaan. En misschien komt er een punt waarop het ook elke dag lukt. 

Jacob Jan Voermanantwoord
26 april 2012 om 10:47

Geweldig! En ik ben zeer vereerd.

Het mooiste wat me is overkomen na de geboorte van mijn kinderen is de geboorte van mijn blog. geboren toen ik mijn blog over mijn werk aan de kant zette. want dat moest dus allemaal volgens de truukjes, en oh wat was ik daar druk mee.

weggegooid. elke dag gaan bloggen. elke dag een leeg “vel” voor mijn neus. WordPress openen, klikken op ‘nieuw bericht’ en gaan. Soms pas op het moment zelf pas bedenken wat ik ga schrijven, en soms speelt er de hele dag al wat in mijn hoofd. Heerlijk om ouderwets “pakkertje” te spelen met die gedachten. Welke woorden gebruik is als schepnetje? Steeds vaker ontstaat er tijdens het schrijven zelf iets bijzonders.

linda kwakernaatantwoord
26 april 2012 om 10:11

yessss schrijf jij lekker uit je hart!
voor mijn gevoel werkt dat ook veel beterdan schrijven volgens regeltjes
fijne dag!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.