Ik blog dus ik besta

Het is nu bijna twee maanden geleden dat ik besloot om te stoppen met mijn dagelijks blog. Ik had er genoeg van en ik had met name ook het idee dat ik te weinig waarde bood aan mijn lezers. Wat als potentiële opdrachtgevers mijn mijmeringen zagen? Mijn spelfouten? Mijn waarde-loze overpeinzingen over mijn kinderen? Hoe kon ik me nou profileren als professional met al dat geklets?

Diepgaande artikelen zou ik gaan publiceren. Minstens een per week. Vol met handige tips en (voor mijn doelgroep) waardevolle inzichten. Professioneel. Doordacht. Ik zou meer tijd hebben voor LinkedIn en Facebook en daar verder bouwen aan mijn personal brand. En ik zou ‘savonds eens lekker televisie kunnen kijken in plaats van met mijn laptop op schoot te zitten en te bloggen.

Dat laatste bevalt inderdaad wel goed. Het is heel ontspannen, dat niet-bloggen. Beetje TV kijken, op tijd naar bed. Het lukte me 5 keer om een redelijk goed artikel te publiceren. Ik schreef ook een heleboel, maar het bleef bij concepten. Niet was verder goed genoeg, leek het.

Het is wel lekker rustig, dat niet-bloggen. Het scheelt veel tijd. Maar verder? Verder vind ik er NIETS AAN. Wel-bloggen is echt veel leuker dan niet-bloggen.

Dat realiseerde ik mede afgelopen week pas echt goed , toen ik op reis was naar de VS. Iedere dag ging er zoveel door me heen. Zoveel gedachten, ideeën, inzichten en emoties. Ik deelde ze niet, want ik blogde niet, want ze waren niet af, die gedachten en alleen dingen die af waren mochten nog op mijn blog. Mijn gedachten en ideeën bleven in mijn hoofd.

Maar als ze in je eigen hoofd blijven, zijn ze er dan wel echt geweest? Wat is het nut van inzichten als je ze alleen voor jezelf houdt? Bestaan ze wel, als je ze niet uit? Besta ík wel, als ik niet blog?

Vanochtend kreeg ik een appje van Anna-Maria.

 

Ik

mis

je

blog

 

stond er.

Lekker dramatisch, zo onder elkaar. Maar het werkte.

 

Ik

ook

 

appte ik terug.

Ik dacht aan al die dingen die ik had willen delen, de afgelopen week, maar niet deed. En besloot het alsnog te doen. De komende dagen ga ik gewoon terug in de tijd. Reisdag voor reisdag delen wat ik die dag allemaal heb gedaan, gedacht en ervaren.

Heel onprofessioneel van me. Maar dit is mijn site, mijn blog, mijn merk. Dus ik mag lekker doen wat ik wil.

 

Bij deze.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

18 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
11 maart 2018 om 17:10

Zo zie je maar weer dat vaste gewoontes moeilijk zijn af te leren 😉
Fijn dat je van plan bent om weer wat vaker op deze plaats van je te laten horen. Het is de plek waar ik dagelijks een kijkje neem of er iets nieuws staat (ook inmiddels een vast gewoonte geworden, maar wel eentje die ik niet van plan ben om af te leren).

Elja Daaeantwoord
11 maart 2018 om 21:53
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Heb ik je al die tijd moeten teleurstellen! 🙂 ja, zo’n vaste gewoonte kan ook positief zijn blijkt …!

Agnesantwoord
9 maart 2018 om 18:07

Fijn, lekker doen wat je zelf wilt! (en ach, ik kan wel onprofessionelere dingen bedenken)

Elja Daaeantwoord
10 maart 2018 om 21:00
– Antwoord aan: Agnes

Haha. Ik ook wel eigenlijk!

Zo simpel is dan gelukantwoord
9 maart 2018 om 11:25

Gewoon lekker doen waar jij je goed bij voelt toch?! Veel blogplezier weer. 🙂

Elja Daaeantwoord
10 maart 2018 om 21:00
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

Dankjewel! Het is leuk! Ik heb het gemist.

Ximaarantwoord
9 maart 2018 om 09:24

Verdorie, nu moet ik hier ook weer lezen. 😉
Je kunt anders ook een anoniem blog beginnen over dingen die je leuk vindt en die niets met ke nering van doen heeft.

Elja Daaeantwoord
10 maart 2018 om 21:01
– Antwoord aan: Ximaar

Haha … sorry!!! Adding to the load. 🙂 Dat anoniem bloggen dat is geloof ik niets voor mij. Dit is wie ik ben. Dus mensen moeten het maar gewoon erbij nemen …. de meer zakelijke artikelen verspreiden zichzelf toch wel los van de rest van de persoonlijke artikelen!

E Voermanantwoord
8 maart 2018 om 20:53

Zo herkenbaar, dat op en neer.
Ik blog nu weer (bijna) iedere dag. En ik Vlog weer.
Fijn dat je er weer bent en dat je opnieuw concludeert dat lekker een potje weg schrijven gewoon mag. (Was daar in San Diego deboodschap niet dat authenticiteit nuero uno was? )

Elja Daaeantwoord
10 maart 2018 om 21:02
– Antwoord aan: E Voerman

hahaha ja ze zeggen dat daar wel, maar ja, als je ziet hoe mensen zich gedragen komt het toch niet altijd een authentiek over. Althans…het lijkt soms voor ons Nederlanders alsof authentiek en commercieel elkaar uitsluiten he?

Paulantwoord
8 maart 2018 om 18:12

Leuk, Elja. Ik ben heel benieuwd. Ik had overigens net een nieuwe manier ontdekt om je evengoed vaak te lezen. Heb net een nieuwe baan als webmaster met wat seo en marketing taken en daar heb ik natuurlijk ergens jarenlang regelmatig hands-on tips over gelezen…

Elja Daaeantwoord
10 maart 2018 om 21:02
– Antwoord aan: Paul

Ha! Mooi excuus Paul!! Kun je wel vinden wat je zoekt? En wat gaaf van je baan!

Mindelantwoord
8 maart 2018 om 16:31

Heerlijk Elja! Welkom terug…
Genoeg weer voor mij om ook te overpeinzen nu ik regelmatig oversla.
Dank!

Elja Daaeantwoord
10 maart 2018 om 21:03
– Antwoord aan: Mindel

Ha! Dankjewel! Lekker om er weer te zijn!!

Noortjeantwoord
8 maart 2018 om 10:16

Ohhhh heerlijk! Kijk nu al weer uit naar je dagelijkse mail 🙂
bloggen
is
leuk
zei
de
ex
blogger
😉

Elja Daaeantwoord
8 maart 2018 om 14:44
– Antwoord aan: Noortje

HAHAHA ER MOET MEER GEBLOGD WORDEN!!! Ik zit net even op jouw blog te neuzen en vraag me af waarom jij daar niet meer blogt? Het leest als een trein en het zit vol met interessante dingen. Reizen, cultuur, workshops, adresjes … heel veel dingen die heel veel mensen erg leuk zouden vinden om te lezen.

Ik kwam vorige week iemand tegen die ik graag even aan je voor wil stellen, omdat ze doet wat jij doet (deed?): http://www.marjiekemper.com. Ze gaf altijd workshops en demo’s op craft fairs en vakbeurzen, maar werd gevraagd om een online cursus te maken voor Craftsy: https://www.craftsy.com/paper-crafts/classes/inventive-ink-colorful-mixed-media-effects/39967?cr_maid=100396&cr_linkid=MarjieKemper_39967&cr_source=Instructor&cr_medium=MarjieKemper. Daar verdient ze goed aan, maar nog beter verdient ze aan haar eigen online workshop (zie haar website). Erg inspirerend om te zien hoe iemand van haar passie haar werk maakte. Ik ken die wereld van de crafts workshops helemaal niet maar het klinkt als iets voor jou.

Liesbethantwoord
8 maart 2018 om 10:00

Gelukkig – heb je zó gemist!

Elja Daaeantwoord
8 maart 2018 om 14:36
– Antwoord aan: Liesbeth

Je bent zo lief Liesbeth, dat je dit zegt. Dankjewel!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.