#iederedagbloggen voor altijd

bedrijfsbloggenZal ik doorgaan, na 23 december, vroeg ik me af van de week? Doorgaan met #iederedagbloggen?

Ik weet het niet. Ik kan me niet voorstellen dat ik stop. Maar ik kan me ook niet goed voorstellen dat ik nog weet waarover ik de rest van mijn leven iedere dag moet bloggen.

Er komt namelijk wel een beetje de klad in, merk ik. Soms heb ik opeens de smaak te pakken en schrijf ik een (naar mijn eigen idee) geweldige post. En soms praat ik maar wat [daar stond eigenlijk een ander werkwoord]. Geen idee wat ik doe en waarom en voor wie. Vaak zelfs geen idee wat ik nou wil vertellen als ik aan de eerste zin begin. Pfff.

Ja, ik heb een punt te maken (aan mezelf), iets te bewijzen (aan mezelf), iets te creëren (voor mezelf). Ik wil ritme brengen in mijn dagen (voor mezelf), me uiten (voor mezelf). Dat wel, ja.

Maar ik ben ook zoekende. Wat is dit nou voor blog? Waar gaat het nou over? Voegt het wel iets toe in de grotere wereld (buiten mijzelf)? En zo niet, moet dat dan? En gaat het uberhaupt nog over marketing & business development zoals ik pretendeerde toen ik dit begon? En als ik dat loslaat, wat is het dan nog?

Is het OK om zo maar je gedachten de wereld in te slingeren? Als het voor jezelf is, kan het toch gewoon in een dagboek? In Evernote? Whatever?

Waar doe ik het voor/om/tegen? Wat wil ik bewijzen, en aan wie? Of is het dat niet?

Waarbij ik me genoodzaakt zie op te merken dat die klad uit de derde alinea ingezet heeft, dat iedere dag bloggen een stuk moeilijker is geworden, sinds ik verhuisd ben en het moeilijk heb.

Er is dan ook de angst dat alles uit elkaar valt als ik hier mee stop. Dat de laatste bouwstenen van de acties die mijn dagelijkse (niet-zorgende) leven uitmaken, dan afbrokkelen. Dat de leegte groter wordt. Nog groter!

PS Hoort er allemaal bij hoor, bij het leven van een expat, bij verhuizen naar een ander land. Is ook tegelijkertijd een van de grote taboes: dat het begin echt hartstikke moeilijk is.

PS. PS. Het is deze komende week Thanksgiving. Ik vrees dat mijn posts er niet zonniger en blijer op zullen worden. Ik waarschuw maar vast. Vooral mezelf.

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

17 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Lindy Prinsantwoord
19 november 2012 om 20:55

Ik vind het al superknap dat je het elke dag volhoudt! Nu voor jezelf kiezen; je hebt nu (echt) de vrijheid om te zeggen; ik blog vandaag wel of niet. Je weet iig zeker dat je blijft bloggen! En aan de reacties hieronder te zien blijft men gewoon terugkomen. Misschien biedt die grote leegte wel veel inspiratie?! 

Elja Daaeantwoord
20 november 2012 om 08:16
– Antwoord aan: Lindy Prins

Ik denk eigenlijk dat ik gewoon doorga. Ik kreeg niet alleen hier maar ook via de mail zulke leuke reacties. Terugkijkend helpt het me ook heel erg. Het is moeilijk om te bloggen als je minder lekker in je vel zit, maar het is ook goed. Het help om dingen in perspectief te zetten, en bovendien krijg je ook steun van je community (als je er althans over blogt).
Sociaal kapitaal…? 🙂

Lindy Prins
20 november 2012 om 22:12
– Antwoord aan: Elja Daae

Precies, je blijft het toch wel doen. Je bepaalt vanaf 23 december alleen wel zelf de momenten 🙂 Ha, ja, je hebt al heel wat sociaal kapitaal opgebouwd denk ik 😉

Raymond Snijdersantwoord
19 november 2012 om 19:30

Waarom (iedere dag) bloggen? Dat is een overweging die je alleen zelf kunt maken maar weet dat je anderen ook inspireert om anders tegen het bloggen aan te kijken.

http://iblogbuddy.nl/bloggen-omdat-het-kan-bloggen-omdat-het-moet/

Elja Daaeantwoord
20 november 2012 om 08:14
– Antwoord aan: Raymond Snijders

Zo gaaf Raymond. Dank!!

Mary Sjabbensantwoord
19 november 2012 om 09:45

Dag Elja,

Blog wanneer je zin hebt. Ook over de minder leuke aspecten van het leven. Het maakt niet uit waar je over blogt en hoe vaak, ik lees het toch wel!

Elja Daaeantwoord
20 november 2012 om 08:13
– Antwoord aan: Mary Sjabbens

Goed om te horen…dat motiveert eigenlijk om vooral lekker door te gaan met wat ik doe.

Lisanneleeftantwoord
19 november 2012 om 01:10

Je ziet het, ’t maakt niet uit wat je schrijft, we lezen het toch wel! 😀
Van de week heb ik een blog geschreven over keuzes maken. Krijg je er energie van of kost het vooral energie? Misschien moet je er op die manier eens naar kijken!

Elja Daaeantwoord
19 november 2012 om 07:50
– Antwoord aan: Lisanneleeft

Ga je blog meteen opzoeken. Ik las gisteren ergens (waar o waar) ook een mooie post van iemand, ook over keuzes maken. En iets met regen. Als ik het nog vind, post ik hier even.

Marthaantwoord
19 november 2012 om 00:47

Een vriendin van mij heeft ook een blog opgezet. Ze is ook expat. Misschien geeft het je inspiratie voor je eigen blog? Kijk op http://www.vrouwvaneenwetenschapper.wordpress.com.

En iedere dag een nieuwe blog? Ik lees je graag, dus als je de geest hebt, waarom niet? Het moet geen verplichting worden natuurlijk.

Elja Daaeantwoord
19 november 2012 om 07:49
– Antwoord aan: Martha

Ga meteen checken, dank! En fijn om te horen. Ik weet niet eens of ik het nou als een (negatieve) verplichting voel, of niet… ben er nog niet uit.

Kitty Kilianantwoord
18 november 2012 om 21:19

Hee, Elja. Niet bang zijn. Er is niks anders dan De Grote Leegte. Wij maken zelf het verschil. Maar stoppen kan, minder vaak gaan bloggen kan. Een boek schrijven kan ook, iets nieuws proberen. Kom op. Er verandert niks. 

Elja Daaeantwoord
19 november 2012 om 07:48
– Antwoord aan: Kitty Kilian

De Grote Leegte…die is misschien helemaal zo gek nog niet? 🙂 Ben al met boek bezig! Eens kijken hoe dat bevalt. Het gaat, uiteraard, over bloggen… Moet nog flinke slag maken komende twee weken ivm afspraken uitgever dus eens kijken hoe dat mijn blogzin beïnvloedt. Dank Kitty voor je woorden!!

Jacob Jan Voermanantwoord
18 november 2012 om 20:28

ik blijf in ieder geval iedere dag lezen. da’s ook iets. 

Elja Daaeantwoord
19 november 2012 om 07:47
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Dat is heel veel….

lindakwakernaatantwoord
18 november 2012 om 20:17

Tja of jij iedere dag blijft bloggen? Geen idee! Moet dat persé
Dat was dus mijn reden om Niet mee te doen!
Wel ben ik regelmatiger gaan bloggen, dinsdag en donderdag, en robeer dat dus vast te houden.
Lieverd of je nu elke dag of een keer per  maand blogt, ……………….
lezen doe ik toch!!
Hoop dat je je snel daar thuis voelt!
Dikke knuff!

Elja Daaeantwoord
19 november 2012 om 07:47
– Antwoord aan: lindakwakernaat

Lief! Ik denk dat ik zonder vastigheid gewoon nergens toe kom. En een keer per week werkte bij mij niet, om de een of andere reden.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.