Iedere dag bloggen…in 2012

iedere dag bloggenIk zat te lezen op de facebookpagina van #blogchat (de twitterchat die aanleiding was voor #blogpraat). Waar Mack Colier, de oprichter en moderator van #blogchat, vroeg naar ieders blogvoornemens.

Dus riep ik natuurlijk dat ik meer wilde bloggen in 2012.

Het probleem is alleen dat ik dat in december 2010 ook al zei. En het is er niet echt van gekomen. Ik telde zojuist 26 nieuwe posts in 2011. En ik ging me afvragen hoe het zou zijn als het er 365 zouden zijn.

Hoe zou mijn blog anders zijn, als het er 365 zouden zijn?

Ik zou niet altijd zo goed na kunnen denken over mijn artikelen (dat kost nu soms we-ken). Veel meer spontaniteit dus in ieder geval. Misschien ook wat minder tekst en meer plaatjes, of videos, of links. Korte blogs. Meer actualiteit denk ik, dingen die me bezig houden. Minder doelgericht. Meer gewoon wat ik leuk vind.

Ik denk ook dat het meer verkeer oplevert. Meer lezers. Meer comments? Meer interactie? Zou grappig zijn om te zien, toch? Of het werkt? Wat het effect is? En eigenlijk interesseert me dat niet eens. Wat me interesseert, is dat het leuk zou zijn om te doen wat ik me voorneem. Om mijn schrijfspier te oefenen. Vol te houden. Voldoening te voelen.

Zoals @myjoydy zei: “@Elja1op1 afkicken/afleren en groeien naar meer spontaniteit, niet gehinderd door #pietjeprecies, bedoel je?”

En dat is het precies, met bloggen.

Spontaan bloggen, snel onderwerpen bedenken, geen perfectionisme. Dus ook minder ‘marketing’. En waarom niet? Deze site heet eljadaae.nl. Dus ik denk dat ik het ‘marketingadvies’ er maar gewoon uit ga halen. Dan is het kader weg en kan ik doen wat ik wil.

Voel je vrij om te unsubscriben van mijn feed! Het wordt een wild jaar hier op eljadaae.nl, 2012.

En wat blijkt, er zijn meer mensen die met dit idee spelen. Dus snel even www.iederedagbloggen.nl gekocht om daar een lijstje te kunnen aanmaken van die iedere-dag-bloggers. En een hart onder de riem. En een lijstje met dingen die je inspiratie kunnen geven.

Want misschien zou het in mijn eentje ook wel lukken. Maar zeker is dat het leuker is met meer! Dus voel je vrij om aan te sluiten…waarom niet?

Iedere dag bloggen: UPDATE

Het is inmiddels ruim 5 jaar geleden dat ik dit schreef. Deze dag en dit besluit hebben mijn leven veranderd! Ik heb de voortgang ieder jaar opnieuw verslagen:

Nog meer over ‘iedere dag bloggen’ vind je hier. Het is een terugkerend thema geworden 🙂 Het totale archief van al dat geblog vind je in mijn blogarchief.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

31 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Iedere dag bloggen. Of niet. – Elja Daaeantwoord
9 mei 2016 om 12:07

[…] vaste lezers weten, blog ik iedere dag. Al heel lang. December 2011, om precies te zijn. 4,5 jaar lang. Alleen tijdens de zomervakantie neem ik pauze, van een […]

Iedere dag bloggen. Sinds 2011. – Elja Daaeantwoord
28 december 2014 om 22:27

[…] (kijk maar!) […]

Toblerone | Elja Daaeantwoord
16 december 2012 om 20:10

[…] als je iedere dag blogt (had ik al verteld dat het bijna zo ver is? 23 december 2011 ben ik begonnen) dan moet je soms een beetje geforceerd op zoek naar onderwerpen, he. Of, anders […]

Een maand lang iedere dag bloggen: wat het met me doet | Elja Daaeantwoord
23 januari 2012 om 23:44

[…] 23 december 2011 begon ik er mee, iedere dag bloggen. Een opwelling, maar wel een die voortkwam uit een diepere behoefte (dat zal altijd wel zo zijn, […]

Bloggen op donderdag | Lings.nlantwoord
19 januari 2012 om 11:58

[…] van blogs ontstaat. #WOT ontstond enkele weken nadat een aantal bloggers, onder aanvoering van Elja Daae, besloten in 2012 iedere dag een blog te schrijven. Lees verder op dutchcowgirls.nl… /* […]

Aline Smitsantwoord
5 januari 2012 om 18:32

Dat is niet zo moeilijk, iedere dag bloggen van 1 januari 2007 t/m 20 augustus 2009 maakte ik iedere dag een logje of 5… en daarna besloot ik te gaan loggen wanneer ik zin heb… en dat is soms 0 keer per dag, maar soms is het wel eens 10 keer per dag… Succes met het dagelijks bloggen!.. 

Elja Daaeantwoord
8 januari 2012 om 18:21
– Antwoord aan: Aline Smits

Tsja! Het is me wel duidelijk dat wat voor de een heel makkelijk en natuurlijk voelt, voor de ander een stuk lastiger is. Voor mij helpt deze stok achter de deur in ieder geval goed!

nieuw | Linda Linea Rectaantwoord
5 januari 2012 om 16:26

[…] de eerste keer dat ik met zoiets mee doe. In het Nieuwe jaar! Met een Nieuwe groep bloggers die  #iederedagbloggen . Zoals ik al in een eerdere blog schreef, deze druk ga ik mezelf niet opleggen! Ook dat is Nieuw […]

Iedere dag bloggen? | Linda Linea Rectaantwoord
27 december 2011 om 11:19

[…] (hoop dat ik ze zo mag noemen) heeft besloten om volgend jaar, 2012, elke dag te gaan bloggen. #iederedagbloggen Ik ga ze volgen, ben benieuwd of ze echt bloggen , lezen en ook bij anderen reageren! Want […]

Iedere dag bloggen? | Linda Linea Rectaantwoord
27 december 2011 om 11:19

[…] (hoop dat ik ze zo mag noemen) heeft besloten om volgend jaar, 2012, elke dag te gaan bloggen. #iederedagbloggen Ik ga ze volgen, ben benieuwd of ze echt bloggen , lezen en ook bij anderen reageren! Want […]

#iederedagbloggen | Lings.nlantwoord
26 december 2011 om 17:47

[…] uitdaging voor 2012 kwam van Elja Daae: elke dag een blog. Ik moet zeggen dat ik dat een spannende uitdaging vind, want dat is mij nog […]

Making the Difference – 7 – petepel – petepelantwoord
25 december 2011 om 18:20

[…] collega bloggers petepel~ "… geef ons heden ons dagelijks blog alvorens het licht uitgaat …" ~ Making the Difference – 7 var addthis_product = 'wpp-262'; var addthis_config = {"data_track_clickback":true,"data_track_addressbar":false};if (typeof(addthis_share) == "undefined"){ addthis_share = [];}Sinds ik midden 2007 wat actiever en frequenter ben begonnen met bloggen (nadat verschillende pogingen vanaf begin 2000 telkens weer vroegtijdig werden gestaakt) heb ik altijd het voornemen gehad om dagelijks te gaan bloggen. Een serieuze poging daartoe heb ik in de zomer van 2009 ondernomen, maar was geen lang leven beschoren. Al snel ebde het bloggen weg naar gemiddeld 2 tot 3 blogs per week. Ook niet slecht, maar het blijft knagen. Mooi is daarom het initiatief van @elja1op1 waar ik eerder deze week al over schreef => #iederedagbloggen […]

Dina Van Langenhofantwoord
23 december 2011 om 20:41

Dat wordt dus lezen, lezen en nog eens lezen… leuk!

Elja Daaeantwoord
24 december 2011 om 17:45
– Antwoord aan: Dina Van Langenhof

Thanks Dina! Ja, dat wordt wel veel lezen he? Je gaat jezelf dan ook al heel snel (dag 2) de vraag stellen of het nou wel leuk is voor je lezers en abonnees. Wat heb je nou eigenlijk te melden? Je kunt toch niet iedere dag maar een beetje in het wilde weg kletsen?? We zullen zien. Hoop dat ik interessant genoeg blijf voor je!

Sonja Broekhuizen » Iedere dag bloggen in 2012 . . . » Sonja Broekhuizenantwoord
23 december 2011 om 19:02

[…] het zo kwam Elja schreef de blog ‘Iedere dag bloggen in 2012‘, gevolgd door de blog ‘Uitdaging‘ van Marjolein. Ik werd geprikkeld door deze uitdaging […]

Lauradenktantwoord
23 december 2011 om 13:02

En geloof me, het is mogelijk, ik doe het zelf nu al sinds maart 2011. Het zorgt ervoor dat je makkelijker inspiratie krijgt en dat je overal inspiratie uit kunt halen en het wordt op een gegeven moment zelfs onderdeel van je ritme 🙂

Elja Daaeantwoord
24 december 2011 om 17:46
– Antwoord aan: Lauradenkt

Ik zat me direct af te vragen Laura, of jij nou sochtends of savonds blogt? Of een vast moment handig is? En of dat iets is dat je besluit of dat zichzelf aandient als het ware? Ben ook heel benieuwd of ik het ga redden gezien de 3 kleine jongetjes onder de 6 in dit huishouden. Maar heb goede hoop! En altijd fijn om te zien dat anderen het al lang lukt!

Peter Pellenaarsantwoord
23 december 2011 om 12:58

Goed idee om dat kader ‘marketingadvies’ weg te halen om daardoor onbeperkt over van alles en nog wat te kunnen bloggen. Nu blijf ik je zeker lezen 😉
Enne, ik ben van plan om het ‘goede voorbeeld’ te gaan volgen. Weliswaar heb ik dit jaar iets meer dan 150 blogposts opgeleverd, maar toch. Ik ben wel eens benieuwd wat dagelijks bloggen voor mijn schrijfstijl doet.

Elja Daaeantwoord
24 december 2011 om 17:44
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

150!!! Toch vrij aanzienlijk!! Het is gewoon leuk om jezelf uit te dagen, he? Vind ik wel althans, ben er echt mee bezig de afgelopen dagen. 

Peter Pellenaars
24 december 2011 om 17:46
– Antwoord aan: Elja Daae

Ik heb mijn dagelijks blog van vandaag al gepost 😉

M. van Braam Morrisantwoord
23 december 2011 om 08:30

Ja, we gaan het doen! Ik doe mee…

Elja Daaeantwoord
24 december 2011 om 17:44
– Antwoord aan: M. van Braam Morris

Woohoo! Gezellig!! 

Uitdaging | Marjolein's flowantwoord
23 december 2011 om 09:28

[…] En het fijne is: ik ga het niet alleen doen. Mijn uitdaging werd tot leven geroepen door Elja. Ook zij gaat die spannende uitdaging aan. Er volgen nog vast meer. Mensen die dat ook willen en in […]

Sonja Broekhuizenantwoord
23 december 2011 om 07:36

Pssst @Marieke Wat is jouw blog?

Mariekeantwoord
23 december 2011 om 07:33

Dagelijks bloggen gaat op een dag vanzelf. Ik had nooit het voornemen om elke dag te bloggen, en toch schrijf ik elke dagen stukje. Leg jezelf dus niet teveel druk op. Het is een soort spier die je traint door te doen. En op een dag gaat het vanzelf.

Maar wel een heel leuk plan natuurlijk en yes, you can!

Elja Daaeantwoord
24 december 2011 om 17:48
– Antwoord aan: Marieke

Je zette me aan het denken Marieke. Ik denk namelijk dat onder druk zetten voor mij juist de oplossing is voor meer bloggen en op termijn hopelijk ook meer kwaliteit. Juist omdat ik mezelf niets opleg, komt er niets uit mijn handen! Just do it, toch?

Sonja Broekhuizenantwoord
23 december 2011 om 07:20

Yeah . . . !
Ik sluit mij aan: wat een goed plan @EKDaae:disqus 🙂
Wacht jouw lijstje op www.iederedagbloggen.nl 

Elja Daaeantwoord
24 december 2011 om 17:48
– Antwoord aan: Sonja Broekhuizen

Ha! Yeah! Zo leuk om dit samen te doen! Ik moet even die site in elkaar flansen, zit al te denken over wat nou handig is. In ieder geval een blogroll, tips, …mogelijkheid om per dag reacties te geven…?

Elja Trumantwoord
23 december 2011 om 07:19

Iedere dag bloggen is goed te doen hoor. 
Gewoon zorgen dat het in je ritme zit.

Veel succes in elk geval!Van 26 naar 366 (2012 is een schrikkeljaar) is best een stap! 🙂

Elja Daaeantwoord
24 december 2011 om 17:49
– Antwoord aan: Elja Trum

366!! Gelukkig ben ik twee dagen geleden al van start gegaan! 

Elja Daaeantwoord
23 december 2011 om 05:58

Daar had je het al. Stond er 2011 ipv 2010. Misschien kan ik dan beter ‘sochtends gaan bloggen, en niet savonds laat vlak voor ik naar bed ga….

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.