I just called

Ik werd vandaag gebeld. Door Caro. Ze zei: ‘Ik bel even om hallo te zeggen.”. Ik snapte er even helemaal niets van. Ik kende haar niet.

Maar toen legde ze uit dat ze precies deed wat ik op deze website zeg: bellen en hallo zeggen. Want daar nodig ik mensen toe uit. Niemand doet het ooit, maar dat wist Caro niet. Ze vond het juist zo leuk, dat dat op mijn website staat. Ze nam de uitnodiging aan.

“Ik ben in de afgelopen 6 jaar denk ik maar 2 keer zo maar gebeld door mensen om gewoon even hallo te zeggen.”, zei ik. Ze kon het niet geloven. Maar het is echt zo.

De eerste keer was het Cor. (Daar heb ik over geblogd. “Mooi is het, het online leven, he Cor?” want zo gaat dat met een blog waarop je al 6 jaar lang alles vastlegt. Alles staat er op.)

Maar Cor belde niet vanwege mijn oproep. Hij belde gewoon omdat hij zich voorgenomen had om met lezers te gaan bellen. En als je op dit blog zoekt op ‘Cor’ zul je zien dat er nog heeeeeel veel momenten volgenden. Van de telefoon tot uiteindelijk heel vaak in het echt.

Ik word natuurlijk regelmatig gebeld door mensen die me vinden via dit blog, even los van opdrachtgevers. Maar dat zijn altijd mensen die op zoek zijn naar antwoorden, mensen die bellen met een specifieke reden. Studenten die een expert zoeken om te interviewen. Mensen die meer willen weten over e-learning. Mensen met vragen.

Des te leuker om gewoon gebeld te worden door Caro. Ze belde gewoon. Ze is niet zo ‘online’, zei ze, en dat is denk ik de reden. Mensen bellen niet meer zo veel.

Gelukkig Caro wel!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Zo simpel is dan gelukantwoord
12 april 2018 om 16:16

Dat is nog eens super leuk!
Zelf ben ik overigens helemaal geen beller, haha. Zelf met vrienden bel ik eigenlijk nooit.

Elja Daaeantwoord
13 april 2018 om 10:28
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

De bellers op deze wereld nemen zienderogen af … 😀

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.