Hoe je blog verandert als je 365 dagen per jaar blogt

iedere dag bloggen

Wij schrijven 23 december, 2011.

Ik besluit iedere dag van de komende 365 dagen te gaan bloggen.

Ik vraag: “Hoe zou mijn blog anders zijn, als het er 365 zouden zijn?”

Artikelen. Per jaar. Bedoelde ik. Ipv de 26 die ik tot de 23e dec van dat jaar in een heel jaar had geschreven.

Hier staat het. Voor het nageslacht. 🙂

De verwachting was als volgt:

 • niet altijd zo goed na kunnen denken over artikelen (dat kostte soms weken).
 • Veel meer spontaniteit
 • Minder tekst en meer plaatjes, of videos, of links.
 • Korte artikelen.
 • Meer actualiteit
 • Meer dingen die me bezig houden.
 • Minder doelgericht.
 • Meer gewoon wat ik leuk vind.
 • Meer verkeer oplevert.
 • Meer lezers.
 • Meer comments
 • Meer interactie
 • Mijn schrijfspier te oefenen.
 • Vol te houden.
 • Voldoening te voelen.
 • Geen pietjeprecies meer (voorspelling van @myjoydy was dat)

Ik wil mezelf niet wel even op de borst kloppen want het klopt volledig.

Eerlijk gezegd ben ik een beetje verbaasd. Dat ik dat toen voorzag. Huh. Slim van mij zeg. Hoe wist ik dat?

Opvallend ook dat mijn schrijfstijl in dat artikel totaal lijkt op mijn schrijfstijl nu. Maar volgens mij niet op mijn schrijfstijl daarvoor. Ik snap er niets van.

Anyway.

Ik ga nog een tijdje door. Met iedere dag bloggen.

2014: ik kom er aan.

PS F (echtgenoot) heeft het even nageteld. Ik heb er zo’n 6 per jaar gemist, schat hij. Zelf dacht ik dat ik er in 2 jaar maar 3 of zo had gemist, blogdagen. Iets te positief gedacht. Zo handig, he, een rationele, analytische man. :)) (hij is wel erg onder de indruk hoor en heel supportive! Ook al heeft hij in die 2 jaar maar 1 keer mijn blog gelezen. Maar misschien overdrijf ik dat ook wel.)

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Michel ten Hooveantwoord
15 december 2013 om 11:20

Dus de verwachtingen zijn grotendeels uitgekomen. Interessant. Leuk ook. Het te lang op een artikel zitten broeden herken ik. In die zin zou het bij mij de spontaniteit ook vergroten. Toch is het voor mij blijkbaar lastig. Nav jouw voorbeeld heb ik het nu een aantal keren geprobeerd. Steeds gaat het in het begin goed. Om daarna weer terug te vallen naar een veel geringere productie. Hoe doe je dat toch? Het voorkomen van die terugval in productie die mij overkomt.

Maaiantwoord
6 december 2013 om 21:47

Respect. Elke dag, ik probeer het maar krijg het soms echt niet voor elkaar. Moet ik wel zeggen dat ik toen ik minder blogde ook minder inspiratie had. Nu ik meer blog heb ik ook wel eens geen inspiratie maar komt er toch wat als ik maar gewoon begin met schrijven. En laat dat nou steeds heel goed gelezen stukjes zijn…

Paul v.d. Werfantwoord
6 december 2013 om 20:11

Ik heb me zojuist aangesloten. Wel nog even kijken hoe ik het precies ga doen met 2 blogs en mijn andere iedere dag voornemen. Ik ben benieuwd wat het mij gaat brengen.

#50books – vraag 47 – Geen lijstjes voor mij.. | Met zonder beperkingantwoord
6 december 2013 om 20:01

[…] wat non fictie na was van de zomer en dat boek heb ik nog niet eens uit.  Daarnaast werd ik door Elja’s blog van gisteren ook nog eens met de neus op mijn infrequente bloggedrag van wie weet hoe lang eigenlijk al gedrukt. […]

Sonja Broekhuizenantwoord
6 december 2013 om 08:54

#respect ik heb het al die tijd vele malen geprobeerd #iederedagbloggen Helaas kwam er even zoveel keer de klad in. Net als blogs van anderen lezen. En ik blijf het me gewoon voornemen en begin iig vanaf nu ook weer blogs te lezen én te reageren natuurlijk 😉

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.