Het wonder van de iPhone

Soms kijk ik naar mijn iphone en kan ik niet geloven dat er zo’n apparaatje bestaat. Als je me 10 jaar geleden had verteld dat ik zo’n klein minicomputertje had waar ik ook nog foto’s mee kon nemen en al mijn muziek op kon zetten én muziek mee kon kopen had ik je nooit geloofd.

Ik heb niet eens een data-abonnement bij mijn iphone, niet eens een sim. Dan moet ik hem eerst importeren hier, allemaal gedoe. Ik zit toch de hele dag achter mijn computer dus ik heb het ook niet echt nodig. Lekker rustig als ik onderweg ben. 🙂

Ik gebruik hem dus wel heel veel. Voor foto’s. Maar ook om mijn RSS feeds te lezen (met de Feedly app). Mijn email te checken als ik op de bank zit of wakker wordt (al probeer ik dat nu te vermijden door het ding niet mee naar boven te nemen als ik ga slapen. Ik heb ontdekt dat de ochtendroutine een stuk minder lekker verloopt als ik eerst mijn email en Twitter ga checken!). Twitter te checken via sproutsocial of hootsuite. Dat soort dingen. En de Epicurious app voor goede recepten als ik aan het koken ben. En ik heb er nu een programma op om Turkse woorden te oefenen, en een Turks-Engels woordenboek.

Verder zijn mijn kinderen grootgebruikers vanwege alle spelletjes.

Gek he. Dat je dat ding dan vooral binnenshuis gebruikt. Het wonder van de iPhone. Het is me wat. Wel benieuwd hoe dat bij jullie zit, wat jullie er met name mee doen en of je je smart phone meer binnen of buitenshuis gebruikt.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

H.J. Winkeldermaatantwoord
20 april 2013 om 23:29

Twitter, facebook, Instagram, mail, Waze en de Dictafoon gebruik ik alleen en veel. Verder geen /weinig apps die ik gebruik… En bellen natuurlijk.

En sinds oktober 2011 (dikke uitroepteken!) is m’n glas stuk, in the meantime vaak nog (onbeschermd) laten vallen. Maar ook dit zorgt voor meerwaarde, sneller contact in te offline wereld want iedereen die dit glas ziet, geeft me advies (ongevraagd) om naar die-en-die te gaan want die zet nieuw glas voor die-en-die prijs..

Binnenshuis lekker knallen op m’n MacBook Pro. Buitenshuis iPhone. Maar ik probeer steeds minder op wachtmomenten naar m’n phone te grijpen om de leegte te vullen… Gewoon lekker even in die leegte m’n gedachten laten komen, zorgt voor meer waarde dan m’n twitterific of mail te checken.

Jacob Jan Voermanantwoord
20 april 2013 om 22:49

deze is precies een jaar geleden, vlak voor de meivakantie.

http://jacobjanvoerman.nl/afkicken/

dus nu een jaar zonder internet abo op mijn telefoon.

Sinds ik een fototoestel en een chromebook heb gebruik ik mijn telefoon bijna nooit meer.

Chromebook is lekker klein, en pak ik zo op. fototoestel kocht ik om de filmpjes mee te kunnen maken.

Bovendien is hij nu drie jaar oud en de accu raakt snel leeg, en hij wordt erg langzaam.

Mervinantwoord
20 april 2013 om 21:31

Niet meer weg te denken in dit tijdperk. Ik gebruik hem binnenshuis net zoveel als buitenshuis.

Michel ten Hooveantwoord
20 april 2013 om 21:14

Inderdaad bizar hoe die techniek zich ontwikkeld heeft. Betrap me zelf er ook op soms urenlang op de telefoon te zitten ‘computeren’.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.