Gelukt! 1 jaar lang #iederedagbloggen

Vandaag is het zo ver. Ik heb 1 jaar lang iedere dag geblogd. Het is voorbij gevlogen.

Iedere dag schrijven.

Iedere dag je gedachten  delen, iedere dag met mensen online te communiceren op deze manier. Iedere dag een stukje van jezelf laten zien.

Door de oefening, maar ook door het contact met andere bloggers en met lezers, heb ik zoveel geleerd. Zoveel leuke mensen ‘ontmoet’. Een verslag gecreeerd van mijn leven, via mijn blog. Zelfs als het niet ‘persoonlijk’ was, was het dat toch! In een bewogen jaar toch gelukt, door blije en minder blije tijden.

Het blog (en jullie, lezers) zijn een fijn houvast geworden in een tijd vol verandering.

Hoe waardevol deze ervaring was, en hoe leuk, dat kan ik hier zittende nog niet goed in woorden uitdrukken.

Er zit een kracht achter dat iedere dag bloggen. Dat heeft niets te maken met het kwantitatieve of kwalitatieve succes. Dat heeft te maken met jezelf, wat het voor jezelf en je eigen ontwikkeling betekent.

Ik vond het geweldig. Ik kan het iedereen aanraden. Door alles wat je leert, door wie je ontmoet, maar ook voor het gevoel dat je iets tot stand kunt brengen. Het enige dat je nodig hebt, ben jezelf!

Who knew?

Voor wie het leuk vindt, de cijfers:

  • Totaal aantal artikelen: 383
  • Bezoeken: 43.726 [19.851 jaar daarvoor]
  • Unieke bezoekers: 32.955 [17.190 jaar daarvoor]
  • Paginaweergaves: 68.034 [29.455 jaar daarvoor]
  • Gem. bezoekduur: 00:01:58  [00:02:13 jaar daarvoor]
  • Bouncepercentage: 69,21% [68,85% jaar daarvoor]
  • % nieuwe bezoekers: 74,86% [85.94 jaar daarvoor]

Volgens mij heb ik twee keer gemist. Maar kennelijk heb ik ook wel eens meerdere keren op een dag geblogd?! Dus het totaal aantal artikelen is ruim boven de 365 uit.

En ja, ik blijf het doen, #iederedagbloggen.

Doe mee! 🙂

Voor je het weet, heb je bijna 400 artikelen op je blog staan. Kleine stapjes leiden tot een groots resultaat…

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

20 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Karin Ramakerreply
december 25, 2012 at 11:12 AM

leg het mezelf niet op maar is al sinds 2003 soort van ingebakken in m’n leven. als ik niet kan schrijven ben ik ziek. 

Elja Daaereply
december 25, 2012 at 09:12 PM
– In reply to: Karin Ramaker

Verslavend! Dat zie ik nu ook. 🙂

Riannereply
december 24, 2012 at 09:12 PM

Hartstikke goed!! Gefeliciteerd..
Ik heb morgen elke dag een blog gepubliceerd (niet elke dag geschreven, maar veel vooruit geschreven) maar het is echt onwijs leuk om je blogs eens terug te lezen. Grappig om te lezen wat je op dat moment zo bezig heeft gehouden…

Frank Janssenreply
december 24, 2012 at 08:12 PM

Een mooi moment, een knappe prestatie! Zeker omdat je nog steeds zo authentiek bent in je blogs. ‘In the end’ is dat de (en je) echte kwaliteit! Stoer dat je doorgaat!

Elja Daaereply
december 25, 2012 at 09:12 PM
– In reply to: Frank Janssen

Thanks Frank! Alleen de Frankwatchingartikelen schieten er een beetje bij in … 😉

Frank Janssen
december 26, 2012 at 09:12 PM
– In reply to: Elja Daae

Je kunt niet alles hebben… al dat andere is ook erg waardevol 😉

Iedere dag bloggen in 2013reply
december 24, 2012 at 04:12 PM

[…] het lezen van de blog van Elja Daae, begin ik weer aan dezelfde uitdaging. Haar blog van vandaag ‘Gelukt! 1 jaar lang #iederedagbloggen’ prikkelt mij en daagt mij uit om ook nu weer de uitdaging aan te […]

Carel Demreply
december 24, 2012 at 04:12 PM

leuk hè, zo’n gedeelde positieve ervaring. Ik ga ook door!

Elja Daaereply
december 25, 2012 at 09:12 PM
– In reply to: Carel Dem

Ja gaaf Carel!! Met zijn allen is het toch veel leuker dan in je eentje!!

Sonja Broekhuizenreply
december 24, 2012 at 03:12 PM

Yeah . . . !

Super 🙂
Ik begon vorig jaar ook vol goede moed aan #iederedagbloggen maar dat is mij ‘maar’ ongeveer 200x gelukt.

Goed te lezen dat je er mee doorgaat: ik ga gewoon ook weer mee starten. Nu. Vanaf vandaag weer, haha. En neem ik mij ook voor om iedere week weer #Blogpraat bij te wonen.

Elja Daaereply
december 25, 2012 at 09:12 PM
– In reply to: Sonja Broekhuizen

200!! De meeste bloggers doen het je niet na, toch? Doen! Ik ga zo even kijken!

Jacob Jan Voermanreply
december 23, 2012 at 10:12 PM

gefeliciteerd. 

mooi om er bij te zijn.

Elja Daaereply
december 25, 2012 at 09:12 PM
– In reply to: Jacob Jan Voerman

Right back at you.

Tussen jou en mijreply
december 23, 2012 at 06:12 PM

Ik heb je het afgelopen jaar niet gevolgd, dus ik heb geen idee waar je over blogt, maar ik heb het gevoel dat als ik dat doe dat het dan veel geneuzel en huistuinenkeuken blogjes worden. Inspirerend is het wel!

Elja Daaereply
december 25, 2012 at 09:12 PM
– In reply to: Tussen jou en mij

Hahaha! “Geneuzel en huistuinenkeuken blogjes”? Hangt er van af hoe je het bekijkt en hoe je huis tuin en keuken er uit zien! 😀 maar ik kan het je zeker aanraden. Wat en waarover je ook blogt 😀

Peter Pellenaarsreply
december 23, 2012 at 06:12 PM

Hartstikke goed! Respect.
Of ik mezelf er nog een keer aan ga wagen, weet ik niet. Maar het verlangen blijft…

Raymond Snijdersreply
december 23, 2012 at 06:12 PM

Gefeliciteerd! Dat je het nog jaren mag volhouden!

Elja Daaereply
december 25, 2012 at 09:12 PM
– In reply to: Raymond Snijders

Jij ook! Of – ga je stoppen?

Raymond Snijders
december 26, 2012 at 10:12 AM
– In reply to: Elja Daae

Ik ga wel op zoek naar een andere balans in dat hele moeten. Dankzij bloggen mag ik nu maandelijks een rubriek doen in een vaktijdschrift en in 2013 ga ik het nog drukker krijgen met werk in een nieuwe organisatiestructuur. Ik blijf zeker stug doorbloggen maar probeer zonder gewetensbezwaren ook rustig een dagje over te slaan. Op die manier houd ik het ook leuk voor mezelf want ik merkte wel de laatste maand dat het lastiger begon te worden!

Ik ben 13 januari begonnen met het idee om het dit jaar elke dag te doen als uitdaging en minstens 366 blogposts te schrijven. Dat gaan er bijna 400 worden volgens mij dus die uitdaging is iig geslaagd 🙂

Hendrik-Janreply
december 23, 2012 at 06:12 PM

Geweldig. Van harte gefeliciteerd!

Leave a reply