Geduld is een schone zaak

tunnel

Geduld. Ik bewonder mensen met geduld.

Ik heb het niet.

Helaas.

Er zijn momenten dat het me lukt, geduld hebben, hoor. Maar niet veel.

Dat ik niet geduldig was, wist ik natuurlijk niet. Waarom ook? Nooit op de proef gesteld. Enne, ‘ongeduldig’ is niet positief, laten we eerlijk zijn. Ongeduldige mensen, bah, vond ik.

(ironisch, ja)

Ik had het niet zo direct op het netvlies, maar ik zag mezelf nou niet bepaald als ongeduldig. Het was niet een eigenschap die ik zou noemen, van mezelf.

Maar ja.

Toen kreeg ik kinderen.

Toen kwam de aap uit de mouw.

Geduld! Een schone zaak.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
23 september 2015 om 08:58

Ha zeer herkenbaar – ik blijk feitelijk en tot mijn oppererste verbazing heel ongeduldig te zijn – blinde vlek en veel eerder onbewuste dan bewuste zelfcontrole is daar goed debet aan – wat mij betreft hoort het ook bij een no nonsense manier van ouder worden – een cut the crab approach zeg maar.
Niet altijd handig, eigenlijk bijna altijd niet erg handig, maar soms erg verfrissend 😉

Elja Daaeantwoord
23 september 2015 om 22:28
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Ja misschien is het niet altijd heel erg, ongeduld. 🙂

Peter Pellenaarsantwoord
22 september 2015 om 23:07

En dan vraag ik me af, op die foto, zien we daar het aapje uit de mouw komen?

Elja Daaeantwoord
23 september 2015 om 22:28
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

zou zo maar kunnen … ! Scherp, Peter…

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.