Even persoonlijk

Soms gebeurt er iets in je leven, dat je aan het denken zet. Vaak zijn het geen leuke dingen. Vaak totaal onverwacht. Vaak verdrietig. Zoiets gebeurde afgelopen week in het leven van een aantal van mijn vrienden. Niets met marketing te maken. Wel met het begrip ‘succes’.

Waar het om gaat, is dit. Soms lijkt het plaatje compleet, maar knaagt er iets aan mensen. Ze lijken alles te hebben en maar door te gaan. Succesvol. Hard-werkend. Als er iets aan ze knaagt, hoor je het meestal niet. Zelden zeggen deze mensen iets tegen hun geliefden en vrienden. Misschien voel je het wel, als je met ze praat, maar wie ben jij om ze te confronteren met zichzelf en hun twijfels?

Toch denk ik nu, dat je het gewoon moet doen, bespreken wat je voelt, over jezelf, en over anderen. Hard werken kan nodig zijn, en leuk. Voldoende geld om lekker te leven, ook. Maar nodig, waarom? Voor maatschappelijk succes? Status? Meer geld? Macht? Zou je je vrienden en geliefden minder vinden, als ze daar minder van hadden? Zouden jouw vrienden en geliefden jou minder waarderen, als je er minder van had?

Ik de mijne niet. Ik hoop dat ze dat weten. Ik ga het ze meer vertellen, vanaf nu.

Mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid, dat is waar. Sommige dingen kun je niet voorkomen, al zou je graag willen. Dolgraag. Het enige dat je kunt hopen, is dat je vrienden en geliefden weten dat je er voor hen bent, en dat je van ze houdt, wat ze ook doen met hun leven. Meer niet. Helaas.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.