Elja’s niet zo geheime Facebookgroep (sssttt)

facebookgroep Elja DaaeAl jaren en jaren geeft dit blog me zoveel plezier. Maar niet (alleen) omdat het leuk is om te schrijven. Vooral omdat jij leest. En nog meer omdat je reageert! Na al die jaren heeft zich een groep mensen gevormd waar ik regelmatig contact mee heb. En omdat het allemaal leuke mensen zijn, leek het me geweldig om een plek te creëren waar jullie mij maar vooral elkaar kunnen vinden.

Je Mijn community is het allerleukste

Wie me volgt, hier, via Twitter, Facebook of via mijn nieuwsbrief, weet dat ik niet echt hele hoge aantallen haal met al die social media van mij. Dat vind ik niet erg. Ik doe die dingen niet omdat ik denk dat het goed is voor mijn werk. Ik doe het omdat ik het leuk vind. En ik weet inmiddels dat dat uiteindelijk ook goed is voor mijn imago als expert en daarmee voor mijn werk.

Wat ik ook weet, is dat er niets aan is als niemand reageert. Dat is de reden dat ik de reacties op mijn blog, de twitterconversaties, de replies op mijn nieuwsbrief, koester. Het is een ding om in je statistieken te zien dat je gelezen wordt. Het is heel iets anders om echt contact te hebben.

Dus toen ik laatst luisterde ik naar deze podcast over Facebookgroepen ging er een lichtje branden. En toen realiseerde ik me dat ik weliswaar veel kennis deel en altijd reageer op jullie tweets, comments en e-mails. Maar dat ik jullie nooit echt met elkaar in contact breng.

Enter: Elja’s geheime facebookgroep.

Facebookgroepen? Bleh?

Hoewel ik wekelijks presentaties geef over Facebook (met name over content), heb ik een haat-liefde vehrouding met Facebook. En het laatste dat ik wil, is dat ‘mijn’ community op het platform van Facebook leeft.

Maar eerlijk is eerlijk: vrijwel iedereen heeft een Facebookaccount. En zelfs als je niet veel met Facebook doet kun je niet anders dan concluderen dat het de groepen zijn waar je het meeste aan hebt. Ik ben zelf lid van 3  groepen waar ik vrijwel al mijn tijd op Facebook doorbreng:

  • eentje over Facebook marketing
  • eentje voor expats en repats in mijn woonplaats
  • en eentje voor jonge ondernemers (niet dat ik jong ben. of ondernemer. maar toch)

Het zijn eigenlijk vooral die 3 groepen die Facebook voor mij de moeite waard maken.

Jij bent de basis

Het is misschien arrogant om te denken dat mensen zin hebben in nog een groep. Maar toch. Mijn ambitie is niet om een enorm grote groep te creëren. Mijn ambitie is om jou de kans te geven al die andere mensen in mijn online netwerk, die net zo interessant en aardig zijn als jij, te connecten.

Bouwen aan zo’n groep is niet makkelijk. Maar als je een twitterchat uit de grond kunt stampen, moet dit ook mogelijk zijn. Als jij het leuk blijkt te vinden, kunnen we samen onderzoeken hoe het werkt en wat het succesvol maakt als groepslid en als beheerder. Wie weet wat we er van kunnen leren.

Om het een beetje leuk te houden, stel ik voor om online marketing, social media en bloggen als leidraad aan te houden. Maar niets let ons om er elkaar goedemorgen te wensen en een kletspraatje te maken.

Lid worden van de Facebookgroep?

Omdat het vooralsnog om een besloten Facebookgroep gaat, kun je hem wel vinden (via deze link) maar moet je aanmelding wel even worden goedgekeurd.

Ik beloof in ieder geval om daar, net als hier op dit blog, iedere dag even langs te komen.

Nogmaals de link naar de groep: https://www.facebook.com/groups/onlineenzo/

Zie je daar?!

Elja

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ximaarantwoord
20 augustus 2018 om 14:12

Ik volg je hier en op twitter, maar dan houdt het wel op. 😉 Facebook wordt effectief geblokkeerd door m’n addblocker. Daar kan ik niet per ongeluk komen zonder een flinke waarschuwing te negeren.

Elja Daaeantwoord
23 augustus 2018 om 10:01
– Antwoord aan: Ximaar

Ah joh, hier is het ook gezellig :))

Ximaar
23 augustus 2018 om 22:21
– Antwoord aan: Elja Daae

Maar de reaxisnelheid is hier wel erg laag. 😉

Hans van der Meerantwoord
20 augustus 2018 om 12:52

Het is duidelijk hoor, ik ben ongewenst! 😉
“De door jou gevolgde link kan zijn verlopen of de pagina is wellicht alleen zichtbaar voor een doelgroep waarin jij niet bent opgenomen.”

Elja Daaeantwoord
23 augustus 2018 om 10:01
– Antwoord aan: Hans van der Meer

Oh sorry Hans! Ik heb hem inmiddels aangepast in een niet-geheime maar wel besloten groep! Dat ‘geheim’ was echt te ingewikkeld. Je moest mensen eerste als vriend toevoegen en dan uitnodigen.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.