Een hele dag niet social

Vanochtend werd ik wakker en greep naar mijn telefoon. Die ligt naast mijn bed want het is ook mijn wekker.

Meestal ga ik dan direct naar Twitter.

Nou ja, meestal: altijd. Ie-de-re dag. IEDERE DAG! En soms ook even naar Instagram.

Of nou niet soms. Vrijwel altijd.

Maar om bij Twitter te blijven: de dagen dat ik niet op Twitter keek sinds 5 augustus 2009 zijn denk ik op twee handen te tellen. Dus dat is grofweg zo’n 2675 dagen Twitter. Maal, gemiddeld, 10 minuten, is zo’n 446 uur. Het zou ook makkelijk het dubbele kunnen zijn want ik denk niet ik gemiddeld maar 10 minuten kijk.

Maar vanochtend dacht ik: wat als ik nou een hele dag niet op Twitter kijk? En op Instagram? En LinkedIn? En Facebook? Kan ik dat überhaupt?

Zo gezegd. Zo gedaan.*

Dus als jij dit op Twitter leest, bijvoorbeeld, en reageert, dan weet ik dat niet.

ARGHHHH.

De FOMO (Fear Of Missing Out) is natuurlijk gigantisch. Wat als er iets Groots gebeurt en ik zie het niet? Hoe kom ik nu aan mijn nieuws?? Wat als zich een discussie voordoet waar ik niet bij zit en niet op kan reageren?

Dramatisch.

Nu maar hopen dat mensen me mailen of appen, als dat gebeurt.

Want ik ben er niet vandaag, op Twitter of waar dan ook.

Ik ga lekker iets nuttigs doen met mijn tijd. 🙂

 

* Voor de volledigheid: omdat ik wel 5 nieuwe nieuwsbriefabonnees had vanochtend wilde ik toch even checken of er iets gebeurd was op Twitter dus ik heb 1 seconden gekeken naar mijn mentions en toen direct weer de app dichtgeklikt zonder ook maar 1 tweet van iemand anders te lezen.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Maria de Ridderantwoord
30 november 2017 om 11:55

Haha Elja, kijk je dan morgen wat je gemist hebt? Of lukt het om te leven met een dag die je ‘mist’?

Elja Daaeantwoord
2 december 2017 om 16:40
– Antwoord aan: Maria de Ridder

Ik heb niets gemist! Het was heerlijk. En ik heb zoveel andere dingen gelezen – heel veel input voor mijn nieuwe boek. Geweldig!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.