Een tijdelijk dipje mag

De ijskappen smelten.

Trump is gek maar blijft aan de macht.

Andere gekken maken kans op het premierschap in heel Europa. Hoe meer je gelooft in vrijheid van meningsuiting, hoe minder kans je maakt om te winnen.

Het Britse parlement wil Europeanen die momenteel in het VK wonen geen garantie geven dat ze mogen blijven na de Brexit. Zijn dat dezelfde mensen die jonge vluchtelingen zonder ouders niet dat eiland van ze op wilden laten? Duidelijke boodschap.

In Turkije worden de laatste zetten gespeeld om van het land een dictatuur te maken, wordt iedere liberale denker gearresteerd en wordt mogelijk de doodstraf binnenkort ingevoerd.

Rechtszekerheid, ik leerde er over tijdens mijn studie en vond het zoiets logisch dat het onbelangrijk leek. Het is een basisbeginsel dat we pas gaan missen als het er niet meer is.

De heersende politieke elite heeft geen enkel idee hoe ze grote groepen mensen die genoeg hebben van de lege praatjes van diezelfde elite moeten spreken. Hoe ze ze moeten laten zien dat het echt anders kan. Bovendien beheersen ze de kunst van het internet trolling niet en da’s gek genoeg een probleem.

Het bewijs van een samenwerking tussen Trump en Rusland wordt steeds omvangrijker en ik word steeds banger.

Aan de andere kant heb ik vandaag uren met mijn kinderen in de sneeuw gespeeld en dat is niet bepaald niets. Daar gaan we het nog vaak over hebben in ons leven, denk ik.

Ik weet het niet. Gewoon fijn in de sneeuw spelen? Of laten zien dat het echt anders kan? Dat we met zijn allen de wereld echt beter kunnen maken en dingen kunnen veranderen? En hoe dan?

Je kunt wel zeggen dat ik vandaag even een dipje heb.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Kitty Kilianantwoord
12 februari 2017 om 05:17

Precies. En het stomme is: de halve wereld denkt dat. We denken het alleen slechts de helft van de tijd.

Weerstand bieden kost veel meer kracht dan meelopen.

Elja Daaeantwoord
12 februari 2017 om 12:18
– Antwoord aan: Kitty Kilian

Ja. We zijn met onze dagelijkse dingen bezig en vechten niet. We vertrouwen ook teveel op ‘gezond verstand’. En kijken te weinig buiten ons eigen straatje.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.