Dierenliefhebbers

jaguarkatOnze kat is al een paar weken kwijt. Het is de schuwste van de twee. Waarschijnlijk is hij ergens van geschrokken en een drukke straat bij ons achter overgestoken. Maar zeker weten doen we het natuurlijk niet.

Het duurde even voor ik er iets aan ging doen. Ik ging er van uit dat hij wel terug zou komen. Maar dat gebeurde niet.

Na een week ben ik gaan bellen met dierenambulances uit de buurt. En die zeiden dat ik hem op Amivedi moest zetten. Amivdedi heeft een website voor mensen die dieren vinden en mensen die dieren kwijt raken. Het is een nationale website waar (blijkt) heeeeeel veel mensen meldingen bijhouden uit hun buurt.

Mijn telefoonnummer staat er niet op. Maar mijn adres wel.

In de afgelopen twee weken zijn er al twee keer mensen aan de deur geweest. En een derde heeft zich telefonisch gemeld, via de tussenpersoon van Amivedi.

De mensen aan de deur hadden foto’s op hun telefoons van katten bij hen in de tuin. Helaas was het niet onze. En de telefonische melding kwam van iemand die dacht dat ze hem gezien had een paar straten verderop. We zijn meteen gaan kijken die avond en gisteren weer, maar hebben hem niet gevonden.

Twee van de mensen die ons benaderd hebben, hadden via Facebook meldingen gekregen van een verloren kat in de buurt en daarom de link gelegd en op amivedi.nl gekeken.

Het punt is: mensen gebruiken die website. Mensen nemen de moeite om langs te komen en te bellen. Een vrijwilliger coördineert zo’n telefoontje door contact op te nemen met ons en stopt daar dus ook tijd in. Vrijwilligers van de dierenambulances checken die website om te zien of gevonden dieren terug kunnen worden gebracht naar de eigenaar.

We staan echt versteld over de kracht van die site en de kracht van dierenliefhebbers. Mensen die nieuwe katten in hun tuin zien en zich realiseren dat die daar niet horen. Die de moeite nemen om langs te rijden met hun foto’s en bij wildvreemden aan te bellen.

Hartverwarmend, vind ik het.

De kat is nog niet gevonden, maar ik heb goede hoop. Ik ben er namelijk achter dat er in mijn dorp ontzettend veel mensen wonen met een hart voor dieren!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Kerstverhaal – Elja Daaeantwoord
24 december 2015 om 23:30

[…] Al 4 weken vermist.  […]

Rosalindeantwoord
15 december 2015 om 22:50

Jeetje. Is hij inmiddels al weer terug? Wat enorm rot. Ik ben mijn vorige kat een keer kwijtgeraakt en vond hem toen na vier dagen gewond terug in een weiland. Gelukkig is het toen goed gekomen. Ik duim voor je dat je jouw kat ook vindt, als hij nog niet gevonden is.

Elja Daaeantwoord
16 december 2015 om 21:41
– Antwoord aan: Rosalinde

Ja ik weet nog hoe verdrietig je was over je kat. Ik heb dat iets minder (de prioriteit is op een gegeven moment verschoven naar de kids) maar ik vind het wel heel zielig. Ik heb wel het idee dat mensen hem zouden vinden als het echt mis is. Maar ik weet het niet zeker. 🙁 arm beestje.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.