De veganreclame

Ik ben geen wandelende reclame voor het veganisme aan het worden, mensen. Helaas.

16 dagen duurt het al, geloof ik.

Na ruim twee weken braaf volhouden eet ik te weinig maar weet ik niet goed wat ik dan wel moet eten om die calorieën binnen te krijgen, krijg ik ook nog eens onvoldoende eiwitten binnen, heb ik geen energie meer, val ik geen grammetje af en erger ik me groen en geel aan al dat dubbele gekook, haat ik mijn ontbijt (ik mis de yoghurt) en ook dat nadenken over wat we nu weer gaan eten, word ik gek van het bijhouden van wat we eten zodat we kunnen zien of we wel gezond eten en heb ik schoon genoeg van het gestuntel in restaurants.

Nou ja, die restaurants zijn eigenlijk nog het minst vervelende. Ten eerste omdat ik eigenlijk niet vaak uit eten ga (het wordt er ook echt niet leuker op, eerlijk gezegd). En ten tweede omdat restaurants totaal gewend zijn aan mensen met eetwensen. Dus als je zegt: mag het zonder spekjes? Of: zonder de geitenkaas, graag!, dan knippert de bediening niet eens met de ogen.

Ik heb de eerste vegetarische hotdog van mijn leven op en hij smaakte gewoon naar hotdog (niet dat ik van hotdog houd, maar goed, het was de enige logische keuze van de kaart).

Het maakt me niet eens uit dat ik niks kan eten van het dienblad vol borrelhappen.

(Anna-Maria nam me na de workshop die ik haar collega’s gaf mee borrelen in Amsterdam en daar at ik humus én sushi zonder vis! Maar ja, zij kent haar toplocaties).

Ik vind het ook helemaal niet zo erg dat ik geen zuivel en vlees en vis meer eet. Je mist het minder dan je denkt. Zelfs de kaas. Eieren mis ik wel een beetje want die zijn zo makkelijk als lunch of diner.

Wat ik vooral mis (behalve energie!) is het gemak.

Kaassaus bij de lasagne, kip bij de tortilla’s, tortilla van aardappel en ei. Het was zo makkelijk he. Nu is alles nadenken en afwegen.

En ik weiger aan al die ingewikkelde vlees- en kaasvervangers te beginnen want echt, dat is me gewoon te gek. De gistvlokken zullen denk ik een stille dood gaan sterven in de voorraadkast.

Ik ben moe en energieloos en mijn lichaam wil gewoon eiwitten. Echte.

Ik snap er ook helemaal niets meer van.

Ik eet te weinig, af en toe heb ik helemaal geen trek zelfs, en verder eet ik met name dingen waar je heel veel van moet eten om echt substantieel iets binnen te krijgen. Maar toch val ik niet af. Ook al eet ik geen toetje EN NOOIT MEER CHOCOLADE 🙁

Werkelijk waar, het is om gek van te worden.

Komt het door het gebrek aan eiwitten? Komt het omdat ik twee keer een zak chips heb leeggegeten tijdens een aanval van hevige trek in de auto?

Arghhh.

Misschien is dit de dip die het begin is van het doorzetten. Of misschien is dit de dip die het begin is van het einde.

Ik ben er nog niet uit.

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ali Molenaarantwoord
17 januari 2017 om 09:36

Als je zelf al zegt dat je te weinig eet… Als je wilt afvallen, moet je genoeg eten, klinkt raar, maar is wel zo. Is het niet een idee eens te rade te gaan bij een veganist? Zat veganistische voedingsblogs te vinden denk ik. Rens Kroes is er toch ook eentje? Nou vind ik haar met haar klei eten niet de beste, maar er zijn er zat vermoed ik.

Elja Daaeantwoord
18 januari 2017 om 16:12
– Antwoord aan: Ali Molenaar

Ja maar ja, ik deed het niet om af te vallen! Maar hoe dan ook, je moet voldoende eten. Ik merk het aan mijn energieniveau. Gisteren toch maar weer even mijn eten aangevuld met een gekookt eitje …

Alidaantwoord
16 januari 2017 om 19:27

Toevallig had ik vandaag een overleg met iemand die ook voedingsconsulent bleek te zijn. Haar opmerking: 90% van de mensen die willen afvallen eten te weinig en moeten juist meer gaan eten. Conclusie: afvallen had vooral te maken met het veranderen van eetgewoontes. We zijn niet op de details ingegaan, we zaten voor iets heel anders bij elkaar (Businessvoice Steenwijkerland voor startende ondernemers).
Ik moest er aan denken, het feit dat je geen energie hebt lijkt mij niet een teken van ‘YES, goed bezig’, maar wie ben ik?

Elja Daaeantwoord
17 januari 2017 om 09:02
– Antwoord aan: Alida

Nu deed ik het niet om af te vallen maar inderdaad: niet voldoende eten is ronduit slecht! Ik ga het daarom ook anders doen. Energieloos leven slaat natuurlijk nergens op als je gewoon gezond bent. Leuk klinkt dat initiatief!!

Aleidantwoord
16 januari 2017 om 19:09

Avocado, notes, Edame bonen (soja) kan je proberen

Elja Daaeantwoord
17 januari 2017 om 09:01
– Antwoord aan: Aleid

Ik kan gewoon niet genoeg noten eten om het te redden, kennelijk. Ik denk er toch over om af en toe een eitje te eten en wat kaas …

aleid
17 januari 2017 om 12:04
– Antwoord aan: Elja Daae

Ja, misschien is dat wat. Wij eten meestal veganistich of vegetarisch, want ik voeg regelmatig nog een zuivelproduct of een ei toe. Vlees eten we ook nog wel, maar vergelijken bij eerder zeker 90% minder, Misschien is op een moment ‘cold turkey’ (no pun intended) wel te veel gevraagd voor je lijf….

Elja Daae
18 januari 2017 om 16:13
– Antwoord aan: aleid

hihi cold turkey … we aten al niet echt veel vlees maar inderdaad, nu de yoghurt, kaas en eieren uit mijn dieet verdwijnen is het toch net iets te lastig. Ik vind het ook zoveel gedoe. Ik ga het gewoon met mate weer toevoegen denk ik. 90% zoals jullie doen is natuurlijk al fantastisch …

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.